Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 10. veljače 2024.

Sažeci kola muškaraca i žena

Bogati vaterpolski vikend obilježili su u Hrvatskoj, između ostalog, subotnja dva kola državnog prvenstva seniora i seniorki.

Sažetak 4. kola seniora
Nakon dvije utakmice u petak, kolo je kompletirano s još dva susreta koja su odigrana u subotu navečer. Mladost je gostovala na Korčuli i slavila protiv KPK, ali nimalo jednostavno.
U biti, utakmica je donekle imala sličnosti s prošlotjednim gostovanjem Žabaca u Zadru kada je Mladost do pobjede došla tek u zadnjoj četvrtini. Naime, Korčulani koji su i u prethodnom kolu pružili jako dobar otpor Primorju EB pokazali su se još jednom kao neugodan, ali čvrst domaćin. Većinom je utakmica bila izjednačena s tim da je u trećoj četvrtini KPK poveo 7:5. Nakon treće četvrtine je bilo 8:8, da bi u zadnjih osam minuta Zagrepčani ‘zaključali’ svoja vrata, dok su Maroje Gluhaić i Luka Bajić po jednom ‘otključali’ korčulanska za pobjedu Mladosti.

U Rijeci je Primorje EB očekivano pobijedilo posljednjeplasirani OVK Split. Nakon tri četvrtine vodstvo Riječana se možda nekome i ne bi učinilo odveć visoko (10:6), ali u zadnjih osam minuta su primorjaši postigli još 8 golova, te potvrdili visoku pobjedu.


Sažetak 3. kola seniorki
Nastavljeno je i Prvenstvo Hrvatske za seniorke i to na način kako se igra ove sezone, odnosno tzv. vikend-dvokolima.
U subotu su u 3. kolu jadranašice bez imalo problema u Vukovaru slavile protiv Osječanki iz Murse, baš kao i mladostašice doma protiv dubrovačkog Juga. U pobjedi Jadrana koja je izražena s čak 21 pogotkom razlike, golovima se istaknula Neli Janković postigavši čak 8 golova.
Za mladostašice je protiv Dubrovkinja najučinkovitija glede pogodaka bila Brođanka Ria Glas, 4 gola.

Bura je u Splitu ‘burom’ u prvoj četvrtini (6:1) ‘otpuhala’ šibensku Viktoriju. Završilo je 15:10, a i u ovoj smo utakmici imali jednu igračicu koja je postigla čak 8 pogodaka. U sastavu Bure je to bila Lara Srhoj.

Nedjelja podsjetimo donosi derbi Prvenstva, sraz uz Savu između Mladosti i Jadrana od 10.30 sati. Kasnije, od 14.00 sati u Vukovaru, osječka Mursa dočekuje Jug.