Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 9. August 2022.

SARDINIA KUP – Večeras s Italijom (20.00 – RaiSport Sat)

Naša seniorska muška reprezentacija večeras (20.00 sati) igra 2. kolo jakog međudržavnog turnira “Sardinia kup” u Sassariju. Suparnik Barakudama je domaćin, Italija. Aktualni doprvak svijeta, ovog nam je ljeta česti suparnik u prijateljskim ogledima.

Prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, u lipnju smo se ogledali dvaput – u Trstu (15:13 za Talijane, petercima) i u Puli (12:11 za Hrvatsku). Tijekom protekle zime, Barakude i Settebello su se ogledali također u dva navrata, u Imperiji odnosno Zagrebu, no da ne idemo toliko daleko.

Večeras se sastaju momčadi koje su inače izgubile prvo kolo. Grčka je bila bolja od Italije 9:8, a sličnim je rezultatom Srbija svladala našu reprezentaciju, 9:7. Za očekivati je danas, za početak dvije stvari.

Prvo, izbornik Tucak će vjerojatno dati priliku zaigrati i Matiasu Biljaki, te centru i kapetanu Ivanu Krapiću. Obojica su utakmicu protiv Srbije odgledali s tribina, budući da je Hrvatska u Italiju doputovala s 15 igrača. Svjesna je namjera stručnog stožera, svakom od 15-ice dati priliku.

Drugo, nadamo se i boljem otvaranju utakmice. Protiv Srbije nije bilo dobro, budući da je suparnik početkom druge četvrtine poveo čak 4:0. Istina je da su naši igrači uspjeli do pred kraj treće dionice izjednačiti (6:6), ali je to sasvim sigurno iziskivalo i dodatnu energetsku potrošnju.

Prije naše utakmice, u Sassariju će se sastati Grčka i Srbija. Utakmicu Hrvatska – Italija prenosi RaiSport SAT.   

Utorak, 9. kolovoza

(18.30) Grčka – Srbija

(20.00) Hrvatska – Italija (RaiSport SAT)

Srijeda, 10. kolovoza

(17.30) Italija – Srbija

(19.00) Hrvatska – Grčka