Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 10. August 2022.

SARDINIA KUP – Hrvatska pobijedila Grčku

U posljednjoj utakmici 3. kola “Sardinia kupa” u Sassariju, Hrvatska je visoko svladala Grčku 15:10 (4:1, 4:5, 4:3, 3:1). Bila je to daleko najbolja utakmica naših reprezentativaca na ovom turniru. Niti jednog trenutka Grci nisu uspjeli ni izjednačiti, a naša je reprezentacija vodila cijelo vrijeme od 3-5 golova razlike.

Najbolji strijelac utakmice i čovjek za kojeg Grci nisu znali pronaći ‘protulijek’ je Loren Fatović koji je postigao čak 6 golova. Golijadu je i otvorio Loren s dva pogotka za 2:0, a do kraja prve četvrtine su nastavili Marinić Kragić i Bukić za 4:1. Tri pogotka razlike su hrvatski igrači održavali i tijekom cijele druge četvrtine, da bi u trećoj prvi put dosegnuli četiri pogotka viška (Bukić za 10:6, pa Harkov za 11:7.
U zadnjoj četvrtini je dosegnuta najveća prednost od pet pogodaka s kojom je i okončana utakmica – 14:9 Biljaka odnosno 15:10 Bukić.

Mislim da smo odigrali jedan korektan turnir. Više-manje u skladu s očekivanjem s obzirom na fazu priprema u kojoj se nalazimo. Nije bilo briljantno, te ne tvrdim, ali ono što dodatno bilo dobro je što smo se dizali iz utakmice u utakmicu. Najbolji smo bili tako u trećoj utakmici protiv Grčke. Neke stvar koje smo vježbali izgledaju u redu, ali je još jako puno toga za raditi. Popraviti prvenstveno obrambeno, recimo onaj dio gola koji igrači moraju braniti, a što sam govorio dan ranije. Generalno je bilo vrlo zadovoljavajuće

– sažeo je turnir i nastupe na Sardiniji hrvatski izbornik Ivica Tucak.

U utakmici koja je prethodila našoj s Grcima, Italija je pobijedila Srbiju 12:10 u utakmici s čak 7 crvenih kartona što je raritet u vaterpolu.

Konačan poredak “Sardinia kup 2022.”: Italija 6, Srbija 6, Hrvatska 3, Grčka 3.

Hrvatski se reprezentativci u četvrtak vraćaju u domovinu, te slijede dani odmora do novog okupljanja i nastavka priprema, u ponedjeljak, 15. kolovoza u Šibeniku.