Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 10. August 2022.

SARDINIA KUP – Hrvatska danas protiv Grka (19.00), ozlijeđen Burić

Vaterpolski reprezentativci, naša muška seniorska momčad, danas završava s nastupima na turniru “Sardinia kup” u Sassariju. Nakon dva kola i poraza od Srbije (7:9) i Italije (11:12), Tuckovi izabranici će večeras s početkom u 19.00 sati odigrati posljednju utakmicu cijelog turnira. Upravo će nakon te utakmice biti poznat i konačan poredak budući da tri momčadi imaju priliku osvojiti prvo mjesto, a što će dakako ovisiti o rezultatima 3. kola – (Srbija 6 bodova, Grčka 3, Italija 3).

Hrvatska se ovog ljeta već dvaput sastala s Grcima. Oba puta na Svjetskom prvenstvu. U Debrecenu, utakmici 1. kola u skupini, odigrali smo neodlučeno (8:8), da bi u Budimpešti zadnjeg dana natjecanja, u susretu za brončanu medalju izgubili (7:9). Drugim riječima, još uvijek čekamo na prvu ovogodišnju pobjedu nad sastavom Theodorosa Vlachosa. Doduše, cijelo je ljeto 2022. na neki način obilježeno našim utakmicama protiv Grka jer osim dva navedena sraza na Svjetskom prvenstvu, susrest ćemo se sigurno jednom još i na skorašnjem Europskom prvenstvu u Splitu (3. kolo turnira).

Grčka je u Sassariju pobijedila u 1. kolu domaćina Italiju (9:8), ali su izgubili 2. kolo od Srba (11:10). Grci za razliku od nastupa prije mjesec i pol dana u Mađarskoj u svojem sastavu nemaju vratara Zerdevasa i napadača Fountoulisa. Obojica su prošlog mjeseca u Ateni operirali svoje ozljede, te ih neće biti niti na EP u Splitu.

Ujedno, zanimali smo se i za zdravstveno stanje našeg reprezentativnog braniča, Rine Burića. Dan ranije, u jednom snažnom duelu utakmice s Talijanima, Rino je ozlijeđen. Po okončanju utakmice je odveden u bolnicu na snimanje jer je postojala sumnja, bojazan na lom prsta.

Srećom nije slomljen prst, to je dobro. U pitanju su ligamenti, snažan udarac i sigurno će neko vrijeme biti bez lopte.

– iz Sassarija će izbornik Tucak po pitanju ozljede Rine Burića.

Čim se vratimo u Split, ići će na fizikalnu terapiju, pregledat će ga dr. Pivalica, pa ćemo tada biti pametniji. Protiv Grka večeras jasno da neće igrati, to je sigurno. Malo smo i imobilizirali prst. Nadam se da će nam se s terapijom brzo vratiti.

Večerašnjom utakmicom na Sardiniji, završava jedna ‘etapa’ u pripremama Barakuda. Po povratku u Hrvatsku, igrači će dobiti nekoliko dana odmora, a potom slijedi novo okupljanje i nastavak treninga 15. kolovoza u Šibeniku. Do početka Europskog prvenstva naši će igrači odigrati još jedan pripremni turnir. Bit će to u Beogradu (20. – 22. kolovoza) na kojem će uz Hrvatsku i domaćina Srbiju, nastupati još Francuska i Italija.

Raspored zadnjeg, 3. kola – srijeda, 10. kolovoza:

(17.30) Italija – Srbija

(19.00) Hrvatska – Grčka