Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 5. lipnja 2024.

Sandro Sukno u novom euro-finalu

U petak od 21.00 sat, na Malti će o novom prvaku Europe odlučivati Pro Recco i Ferencvaros.
Talijanski i aktualni europski prvak je petercima uspio pobijediti Olympiacos, u dvoboju dvojice hrvatskih trenera, Sandra Sukna (Pro Recco) i Hrvoja Koljanina (Olympiacos).
U prvom je polufinalu Pro Recco silovito krenuo, dok je Olympiacos prvi pogodak postigao tek u 13. minuti. U trećoj četvrtini je grčki sastav uspio poravnati i od tada smo gledali uglavnom izjednačeni vaterpolo, iako je u zadnju četvrtinu Pro Recco ušao s prednošću od dva gola, (8:6). Grčki prvak je brzo izjednačio (8:8), da bi dvije minute prije kraja i jedini put poveli (8:9). Ne dugo jer je već u sljedećem napadu Suknov sastav poravnao (9:9). Naš vratar Marko Bijač je na vratima Olympiacosa ubilježio čak 13 obrana. Pobjednika, a time i finalista su na koncu dali tek peterci.


Još je veća neizvjesnost bila u drugom polufinalu u kojem je u trećoj četvrtini Novi Beograd ostao bez Alvara Granadosa (treća osobna), ali u zadnjoj minuti i bez Filipa Filipovića i to zbog brutalnosti. Ferencvaros je tada poveo 12:10, da bi Novi Beograd i s igračem manje uspio poravnati (12:12) nakon samo dvije minute. Srpski sastav je imao kod 13:13 i zadnji napad na utakmici, no budući da novog pogotka nije bilo, o drugom su finalistu odlučivali peterci. Presudan je bio posljednji izvođač u peto seriji za Novi Beograd. Udarac Skoumpakisa obranio je vratar Soma Vogel i odveo Ferencvaros u finale.

Rezultati polufinala:

Pro Recco – Olympiacos 13:11 (3:0, 1:2, 3:3, 2:4 – 4:2 5m)

Ferencvaros – Novi Beograd 18:17 (4:4, 3:2, 5:4, 1:3 – 5:4 5m)

Finalna utakmica Pro Recco – Ferencvaros na rasporedu je u petak u 21.00 sat