Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori, Vijesti / 3. listopada 2019.

RVL: Uvertira za Ligu prvaka; Jug AO – Jadran HN, Arena Sport 1, 19.00

 

REGIONALNA LIGA – Uoči 3. kola

 

Uvertira za Ligu prvaka

 

 

Treće kolo regionalnog vaterpolskog nadmetanja protegnut će se ovog puta na čak tri dana. Razlog je podosta i u nadolazećoj euro-sezoni klubova odnosno činjenici da primjerice splitski Jadran već sljedećeg ponedjeljka otvara Ligu prvaka domaćim susretom protiv Olympiacosa, dok će dan kasnije u vodu kako naš prvak Jug AO, tako i najbolja crnogorska momčad, Jadran iz Herceg Novog.

Zanimljivo, upravo dvije potonje navedene momčadi ne samo što će se sljedećeg utorka sučeliti u 1. kolu Lige prvaka, već će se ‘sudariti’ i koji dan ranije. U petak naime, u 3. kolu Regionalne A1 lige, u Gružu se pred kamerama Arena Sporta igra prvi veliki ovosezonski derbi ovog natjecanja. Prvak Hrvatske protiv prvaka Crne Gore. Pravi ispit mogućnosti jednog i drugog sastava. Gospari nisu imali preteškog posla ni protiv Budve, ni kontra Crvene zvezde u prva dva nastupa, ali Jadran (HN) je već suparnik klase više od dosadašnjih suparnika Juga AO. Momčad iz Herceg Novog koju više ne vodi dugogodišnji trener i crnogorski izbornik Vladimir Gojković, u 1. je kolu kreirala malo iznenađenje. To je ona pobjeda nad Jadranom u Splitu, koja je potom malo ‘ojačana’ u 2. kolu slavljem doma nad Partizanom.

Gruški susret je dakle dvoboj dvije od zasad tri (Mladost) jedine stopostotne momčadi u RVL. Je li moguće ‘skrivanje’ nekih taktičkih zamisli ili akcija od suparnika? Po nama, nemoguće. Naime, ove dvije momčadi se predobro poznaju, često igraju, pa i treniraju, susjedi su uostalom i tu iznenađenja nema. Jugašima dajemo laganu prednost poradi ipak nešto duže, kvalitetnije klupe, nemaju problema s ozljedama i igraju doma, a jedno svakako žele izbjeći. Domaći posrtaj u RVL. To im se dogodilo na otvaranju prošle sezone, te se pokazalo ‘kobnim’ u smislu završnice ovog natjecanja.

Istog dana će se dogoditi i još jedan hrvatsko-crnogorski dvoboj, ali bitno manjeg intenziteta. Na Poljudu Jadran, mislima ‘debelo’ u Ligi prvaka, dočekuje mlađahni sastav kotorskog Primorca. Solidan suparnik, ali i ne više od toga. Tri boda sada više ne sele iz Splita u Crnu Goru.

Od subotnjih utakmica A1 lige, izdvojimo zagrebački sraz Mladosti i Crvene zvezde. Beograđani su ove sezone, glede sastava, igrača, najjača momčad Srbije, ali to baš ne bi trebalo zastrašiti Žapce. Mladostaši, baš kao i jugaši zasad ‘jure’ bazenima, nemaju nikakvih problema. Zvezda će im biti najjači dosadašnji suparnik ove sezone, ali ne baš i nesavladiv.

Inače, čak će i regionalni A2 ligaši kolo ‘rastegnuti’ u više od jedne večeri odnosno u tri dana. Petak prvo donosi dvoboj dalmatinskih susjeda, šibenski ogled Solarisa i Zadra 1952. koji je možda čak i jedan od zanimljivih ogleda s gledišta tog susjedskog suparništva. On je istina nešto izraženiji u nekim drugim sportovima, ali raste polako i u vaterpolu.

U subotu će od hrvatskih klubova, na Poljudu se ogledati POŠK i Primorje EB, što je poprilično neizvjestan par, dok Medveščak gostuje u Nišu i bojimo se sa slabašnim izgledima u makar osvajanje boda. Makarani će ugošćivanjem Cattara u nedjelju zaokružiti treću rundu u A2 ligi. Već dan kasnije, kreću nova uzbuđenja. Ona europska, ali o tom malo kasnije…

 

___________________________________________________________________

 

 

Petak, 4. travnja

 

RVL A1, 3. kolo

 

DUBROVNIK (19.00) Jug AO – Jadran (HN), plivalište Gruž (Arena Sport 1)

SPLIT (19.00) Jadran – Primorac, plivalište Poljud

 

RVL A2, 3. kolo

 

ŠIBENIK (19.30) Solaris – Zadar 1952, plivalište Crnica

 

 

Subota. 5. lipnja

 

RVL A1, 3. kolo

ZAGREB (18.00) Mladost – Crvena zvezda, plivalište uz Savu

BEOGRAD (19.00) Partizan – Šabac, plivalište Banjica

SPLIT (19.30) Mornar BS – Budva, plivalište Poljud

RVL A2, 3. kolo

BEOGRAD (17.45) Zemun – Radnički, plivalište 11. april

SPLIT (18.00) POŠK – Primorje EB, plivalište Poljud

NOVI SAD (19.00) Vojvodina – Triglav, plivalište Slana bara

NIŠ (20.00) Nais – Medveščak, plivalište Čair

 

Nedjelja, 6. lipnja

 

RVL A2, 3. kolo

MAKARSKA (18.00) Galeb MR – Cattaro, gradsko plivalište