Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Svjetsko prvenstvo / 17. srpnja 2023.

Rutinska pobjeda nad Argentincima

Očekivana ne samo pobjeda, već i uvjerljiv trijumf nad Argentincima u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. U prštavilu protunapada, pa i dosta peteraca, a nadasve golova u argentinskoj mreži, Barakude su osvojile prve bodove u Japanu.

Budući da je bilo znano kako je razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi silno velika, onda je valjalo u datim okolnostima izvući maksimum. Mislimo da je to i učinjeno, a pri tom ne mislimo samo na broj golova. Aludiramo na to da su svih 13 igrača predviđenih za ovu utakmicu, dakle, i obojica vratara, ‘oprobali’ bazen u natjecateljskim uvjetima. Nadalje, maksimalno su se naši mladići rasplivali, ali i isplivali kontranapade. Prestali smo brojati kod 10. protunapada, a to je bilo tijekom treće četvrtine. Nadalje, od 11 igrača ‘u polju’, samo Andrija Bašić nije postigao gol, drugim riječima ‘zagrijale’ su se solidno i ruke. To je upravo ono što je izbornik Tucak i mogao tražiti od svojih igrača, naših reprezentativaca u ovom susretu. Vjerujemo da je to i dobio.

Prva četvrtina već osam ‘komada’, a sedam različitih strijelaca. Maksimalna ozbiljnost od prve do zadnje sekunde. Onako kako i treba biti. Inače, za ovu je utakmicu izbornik ostavio na tribini Marka Žuvelu i Filipa Kržića. Argentina je već ‘zaboravljena’. Čestitke jasno na pobjedi, ali odmah koncentracija na dalje, na sljedeće. To sljedeće je ono glavno u skupini. Jaka, odlična Mađarska. Derbi u srijedu od 5 ujutro za prvo mjesto u skupini.

Ostali rezultati 1. kola muškog turnira:

Španjolska slavila u derbiju

Skupina A: Kazahstan – SAD 5:18 i Australija – Grčka 9:13

Skupina B: Kanada – Kina 13:10 i Francuska – Italija 6:13

Skupina C: Mađarska – Japan 16:8

Skupina D: Crna Gora – Južna Afrika 35:10, Srbija – Španjolska 14:16