hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 25. studenoga 2020.

Riječki izazov Jadranu

Ovaj tjedan svakog dana ‘nosi’ po najmanje jednu utakmicu. Ponedjeljak i utorak su bile po jedna, od petka do nedjelje su pak na rasporedu kvalifikacijski turniri Hrvatskog kupa za seniore u Zagrebu i Dubrovniku, a danas su na rasporedu tri prvenstvene utakmice.

Riječ je o susretima 7. kola čime će onda ova prvenstvena runda niti kompletirana. U biti, nakon mnogih odgoda utakmica zbog korona virusa u posljednjih mjesec dana, u Prvenstvu Hrvatske se lagano uspostavlja red. Naime, nakon srijede i dovršenog 7. kola ostat će neodigrana još samo jedna utakmica, susret 6. kola između Mladosti i Primorja EB, a koji je zakazan za 1. prosinca. Ovakav podatak je u ovo složeno epidemiološko doba zapravo vrlo dobar.

Od utakmica koja su u srijedu na rasporedu, spomenimo da će prvak Hrvatske Jug Adriatic osiguranje, niti 24 sata nakon sraza s Mornarom BS i uvjerljive pobjede, sada ići po u najmanju ruku jednak takav trijumf protiv Makarana u gostima.

U Zagrebu će se odigrati ‘derbi začelja’. U biti, sastaju se dvije posljednjeplasirane momčadi u Ligi (Medveščak i Zadar 1952), i između njih ipak postoji solidna razlika u kvaliteti. Ona bi se i trebala preliti u vodi bazena na Sveticama ‘debelo’ u zagrebačku korist.

Na Kantridi će pak Primorje EB dočekati splitski Jadran. ‘Susjedi’ na tablici, momčadi koji drže četvrto i peto mjesto s istim brojem bodova. Kada bi se sudilo samo po broju bodova i plasmanu, netko bi mogao pomisliti i da je riječ o sastavima podjednake kvalitete. Objektivno se Jadran ipak čini jačim, ali razumljivo je i pozdraviti optimistično viđenje Svena Augustija, mladog, 21-godišnjeg igrača lijeve strane u riječkom sastavu.

– Znamo s kojih strana prijeti Jadran, upoznati smo s njima, a uostalom ljetos smo i odigrali dvije utakmice s njima. Bit ćemo spremni na sve njihove prijetnje. Tjelesno smo dobro pripremljeni, dobro treniramo cijelo vrijeme i svi baš u momčadi jedva čekamo utakmicu s Jadranom. Ipak nam je ovo jedna od prvih bitnih utakmica na kojima planiramo osvojiti bodove. Tu ubrajam još i utakmice protiv Solarisa i Mornara koji su nam izravni suparnici za plasman od 3. do 5. mjesta – veli Sven Augusti iz Primorja EB.