hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 15. svibnja 2021.

Pobjede favoritkinja

Mladostašice su praktički već u finalu

Ovakav smo naslov mogli objaviti čak i prije polufinalnih utakmica braniteljica naslova protiv Šibenčanki. Očita je naime silna razlika u kvaliteti Mladosti i Viktorije, ali prva utakmica poluzavršnice je na pomalo ‘brutalan’ način dokazala kolika je ta razlika.

U 32 minute gošće nisu postigle niti jedan jedini pogodak! Primile su ih pak 16 ili u prosjeku po jedan svake dvije minute. Samo dvije se igračice Mladosti ne mogu pohvaliti da su postigle makar jedan pogodak. Nakon ovakvog rezultata u prvoj utakmici i s već spomenutom spoznajom o nesrazmjeru u kvaliteti, tako je očito da je Mladost praktički već u novom finalu državnog prvenstva.

Jadranašice slavile bez Domine Butić

Navijestili smo da je od dvije polufinalne utakmice Prvenstva Hrvatske za žene, ona splitska ipak potencijalno barem malo neizvjesnija. Pogriješili smo donekle u prosudbi. Bila je poprilično neizvjesna i otvorena!

Umnogome vjerojatno jer su jadranašice bile oslabljene neigranjem Domine Butić. Silno se osjetio izostanak u sastavu najbolje igračice i strijelkinje Jadrana, hrvatske reprezentativke, te njezinih 4-5, a nerijetko i puno više golova po utakmici.

Doduše, početak čak i nije slutio na toliku dramu, da bi nas kasniji tijek susreta silno podsjetio na utakmicu ova dva sastava u 1. kolu, 30. siječnja ove godine. Tada je Jadran rano poveo 8:2, da bi POŠK 1937 uspio izjednačiti na 8:8 sredinom treće četvrtine.

Sada, u prvom finalnom susretu vrlo sličan početak (6:1 za Jadran, sredinom druge četvrtine), ali i istovjetan nastavak kao u siječnju (8:8 sredinom treće četvrtine). Na koncu ove dionice još smo rezultatski skoro pa bili na početku (10:10).

U zadnjoj četvrtini su svu odgovornost na sebe preuzele preostale sestre Butić. Upravo su one postigle sva četiri pogotka Jadrana (Ivana 2 gola, te po 1 Jelena i Magdalena Butić). Odlično je utakmicu za poškovke odigrala Karla Srdanović koja je postigla čak 7 pogodaka iz 12 šuteva, od toga jedan iz kaznenog udarca. Malo manje od četiri minute prije kraja, upravo je Srdanović dobila treću osobnu pogrešku, te su istog trenutka POŠK-u 1937 dodatno umanjene šanse za mogućim podvigom.