hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Koronavirus, Vijesti / 12. svibnja 2020.

RAZGOVOR ČELNIKA HVS-a, SDUŠ-a i HZJZ

RAZGOVOR ČELNIKA HVS-a, SDUŠ-a i HZJZ

 

 

Moguć nastavak Prvenstva Hrvatske krajem lipnja

 

 

Sjajne vijesti za hrvatski vaterpolo koji bi vrlo skoro, već koncem lipnja mjeseca mogao nastaviti s natjecanjima odnosno s Prvenstvom Hrvatske, dakako uz nužan i očekivani preduvjet da se sadašnje epidemiološko stanje u državi ne pokvari, te uz pridržavanje mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

 

Naime, u Zagrebu su se sastali Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza, Tomislav Družak, državni tajnik za šport Republike Hrvatske i njegov zamjenik Krešimir Šamija, te doc. dr. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Teme razgovora između ostalih bile su i mogućnosti daljnjih vaterpolskih aktivnosti u našoj zemlji, od treninga do natjecanja različitih selekcija.

 

Temeljem razgovora zaključeno je:

 

1. Do daljnjega u bazenu smije trenirati maksimalno 40 osoba, što je u biti preporuka i za sve sportove, ne samo vodene. Dopustit će se i korištenje tuševa prije i nakon treninga.

 

2. Preporuka je HZJZ da se do najmanje 25. svibnja i dalje poštuje odstojanje od 2 metra između sportaša za vrijeme trenažnog procesa.

 

3. Ukoliko se epidemiološko stanje u Republici Hrvatskoj bitno ne promijeni na gore, nastavak vaterpolskih natjecanja u našoj državi je održiv, te neće biti potrebno testiranje na covid-19 već samo sigurnosti radi, mjerenje tjelesne temperature te praćenje ostalih mogućih već poznatih simptoma.

Podsjetimo, temeljem odluke Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza, određeno je da bi nastavak natjecanja uslijedio 24. lipnja četvrtfinalnim utakmicama, te susretima za 9. mjesto u Prvenstvu Hrvatske.

 

4. Moguća su i planiranja natjecanja mlađih dobnih uzrasta u vaterpolu za srpanj i kolovoz, preporučljivo na vanjskim ili otkrivenim bazenima.

 

5. Nema nikakvih prepreka niti za okupljanje i pripreme reprezentacije iza 25. svibnja.