hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 27. travnja 2021.

Rasterećeni Medvjedi protiv jakog Mornara BS

Preda nama je zanimljiva vaterpolska srijeda u metropoli. Dvostruko ZG-ST sučeljavanje u vodi. U istom terminu (20.45), u istom gradu, samo na dvije različite strane, u dva različita bazena dakako. Dok će Žapci i jadranaši tražiti korak bliže finalu, ns Sveticama će početi dvoboj Medveščaka i Mornar Brodospasa u prvom srazu borbe za poredak od 5. do 8. mjesta

Statistika zna i zavarati

Ove su se dvije momčadi tijekom sezone susrele u dva navrata, te su obje utakmice završile uvjerljivim pobjedama Splićana. Još u listopadu prošle godine, prije 6 mjeseci bilo je na Poljudu plus 7 za mornarevce (16:9). Mjesec dana kasnije, tada u kvalifikacijama Hrvatskog kupa, na turniru u Zagrebu ponovo je Mornar BS bio značajno bolji (14:6). Ove kalendarske godine se više nisu susretali iz jednostavnog razloga što su jedni igrali u “donjem domu” Prve lige (Medveščak), drugi u “gornjem domu (Mornaru BS). Upravo kada bi netko slabije upućen gledao samo rezultate ovih dviju momčadi zadnjih mjeseci, stekao bi dojam da je zagrebački sastav u prednosti. Nizali su pobjede, što se ne može reći za Mornar BS, ali… Poanta je ipak u suparnicima jednih odnosno drugih. Mornarevci su imali s druge strane momčadi poput Mladosti, Jadrana, Jug Adriatic osiguranja.

– Mi nismo dobili utakmicu još tamo od prosinca 2020. – veli i sam Danijel Burić, trener Mornara BS.

Uistinu, malo smo ‘zavirili’ po kalendaru natjecanja i posljednju pobjedu mornarevaca smo pronašli s datumom 5. prosinca 2020., u Splitu protiv POŠK-a (10:3).

– Mislim, sve je to razumljivo jer smo igrali u donjem domu, susretali s realno jačim, boljim sastavima i tu niti jedan naš poraz nije baš tako iznenađujući. Ipak, kada nakupite toliko poraza, kada prođe toliko vremena bez pobjede, onda se uvijek može postaviti pitanje je li vam malo poljuljano samopouzdanje. S druge strane Medveščak je igrao istina u donjem domu, ali su ondje nanizali lijepe rezultate, pobjede, ‘napunili’ se energijom samopouzdanja – naglašava trener Mornara BS.

Medveščak je uvijek kompletan

Trener Medveščaka Ivan Rukavina svjestan je tih činjenica, ali…

– Stoji da smo ubilježili neke lijepe pobjede, ali to je bilo u ‘donjem domu’. To je sad i za ovu utakmicu koja nam predstoji posve nevažno. Nevažne su i sve naše prijašnje pobjede i njihovi porazi. Zna se jako dobro tko je i što je Mornar. Odlična škola, sjajna mlada momčad, klub koji stvara, stalno ‘izbacuje’ kvalitetne pojedince. Godinama već dobro rade i oni su baš jedna dobra prvoligaška momčad. Mi pak ove sezone tražimo sebe negdje između baš 5. i 8. mjesta. Ova će nam utakmica pokazati gdje smo, što smo. Ono što je najbitnije, mi u toj utakmici nemamo što za izgubiti. Oni s druge strane ne mogu ništa puno dobiti jer ako nas pobijede, svi će reći da je to očekivano, a porazom gube jako puno. Mi zato idemo potpuno rasterećeno, idemo igrati vaterpolo – naglasio je trener Rukavina.

Obje bi momčadi u srijedu navečer na Sveticama trebale biti kompletne, niti jedan trener nema problema oko sastavljanja momčadi, a odgovor trenera Medveščaka po ovom pitanju je posebno simpatičan.

– Mi smo uvijek kompletni! Kad god treba igrati, uvijek ima dečki za igrati. Zvijezda nikakvih nemamo, zato i kažem da smo uvijek kompletni. Idemo igrati vaterpolo – efektno će za kraj strateg Medvjeda, Ivan Rukavina.