Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori / 16. rujna 2023.

Raspucani Gospari

Kompletirano je 1. kolo skupine Zapad ili skupine A Premier lige. Zaokruženo je subotnjom utakmicom u Gružu u kojoj je očekivano, Jug Adriatic osiguranje svladao goste iz Šibenika. 

Branitelj naslova pobjednika ove lige iz prošle sezone izrazito je agresivno, u napadačkom smislu, otvorio sezonu u Premier ligi. Dokaz tomu nije samo 19 golova protiv Sunčanih, nego i podatak da su se u strijelce upisali svi igrači domaćina izuzev Španjolca Sergija Cabanasa. Dakako, ne računamo vratare od kojih se baš i ne očekuje davanje pogodaka. Iako, ako ćemo o čuvarima mreže, novi kapetan Gospara, reprezentativac Toni Popadić je ubilježio 14 obrana. Dvoznamenkasti je u tom pogledu bio već do poluvremena s 11 obrana.

Rino Burić (4 gola) i Amerikanac Hanes Daube (3 pogotka) bili su vodeći strijelci kod domaćina. Jedan od četiri pogotka reprezentativca Burića je izmamio osobit pljesak s tribina. Početkom zadnje četvrtine, na 2 metra, je Burić podigao loptu desnom rukom, asistirao samom sebi na lijevu za gol. Bilo jen to za 16:8. Vrlo lijepo.

Šibenčani nisu bili kompletni, s nekolicinom ozlijeđenih igrača, ali nisu razočarali prikazanim. Posebno ne ‘haubica iz Vrpolja’ Antonio Petković. Za početak sezone – 4 gola. Ne bi nas iznenadilo da ove sezone Petković lovi možda čak i naslov najboljeg strijelca.