hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 28. ožujka 2021.

Radnički iz Kragujevca pobjednik je Premier lige

Momčad Radničkog iz Kragujevca nije samo prva momčad iz Srbije koja je ušla u finale, nego i prva koja je osvojila Premier regionalnu ligu. Vodeći sastav srpskog prvenstva je u dva dana svladao u Zagrebu dvije najbolje hrvatske momčadi. U polufinalu Mladost petercima, a u finalu i Jug Adriatic osiguranje. Temeljem prikazanog u oba dana turnira, pa tako i u finalu Radnički je s mladom, poletnom momčadi i takvom igrom, zasluženo u svoj grad odnio pokal pobjednika.

U finalu su bili jednostavno rečeno bolji, dinamičniji, zatvorili su u dobroj mjeri Fatovića, na golu imali sjajnog vratara Dobožanova, a u napadu raspoloženog ponovo Marka Radulovića. Doduše, i ne samo njega. Velik je broj pogodaka hrvatski prvak primio čak iz velike udaljenosti uslijed čega je trener Vjekoslav Kobešćak posezao za izmjenama među vratnicama. Nakon druge četvrtine je zamijenio Tonija Popadića (2 obrane) s mladim Antonijom Vukojevićem koji pak u trećoj dionici nije obranio niti jedan udarac, pa je opet u igru vraćen Popadić.

– Naša je obrana nepostojeća. U jednoj smo utakmici dobri, u drugoj ne postojimo, krahiramo. U tolikoj smo nesigurnosti da se tako jednostavno ne mogu igrati ozbiljne utakmice – nakon utakmice će trener Jug Adriatic osiguranja, Vjekoslav Kobešćak uz dodatak.

– Zato smo i bili stalno u minusu, od početka. Ako govorimo o napadu, 12 golova zabiti je inače i više no dovoljno za pobjedu. Samo što se nas prosjek primljenih golova u ožujku vrti oko 14. Sami možete zaključiti gdje je problem naše igre. Možemo li mi to popraviti, stvarno ne znam. Izgleda da ne možemo, ali potrudit ćemo se – na kraju će trener Vjekoslav Kobešćak.

Trener pobjedničkog sastava, Uroš Stevanović s razlogom je isijavao zadovoljstvom.

– Moji su momci dali maksimum, izvukli su posljednji atom snage iz sebe i ja im na tomu čestitam. Mislim da se Jug ispromašivao, a mi nismo imali rješenja za Lončara. Nadalje, tu je bila i dobra naša zona na Jugovoj ‘nezgodnoj’ strani. Benić, Merkulov i Obradović to nisu znali i mogli probiti. Jug i Mladost su, kao i mi u konačnici, u fizičkoj krizi jer je ovo užasno naporan ritam.

Lazar Dobožanov MVP Final Foura

Još je jedan trofej iz Zagreba krenuo put Kragujevca. Naime, vratar Radničkog Lazar Dobožanov osvojio j nagradu za najkorisnijeg igrača završnog turnira ili tzv. MVP Final Foura. U finalu je ubilježio 13 obrana, u polufinalu čak i jednu više. Odluku o najboljem pojedincu završnog turnira donio je ocjenjivački sud u sastavu Perica Bukić, Milivoj Bebić, Viktor Jelenić, Dejan Savičević i Ognjen Kržić.