hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 27. ožujka 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE – Značajna pobjeda Medveščaka

Golom minutu i pol prije kraja, zagrebački Medveščak je u svojem bazenu na Sveticama svladao POŠK u zaostalom susretu 13. kola državnog prvenstva, Lige za ostanak. Pobjeda s čija su tri boda Medvjedi dodatno učvrstili vodeće mjesto u ‘donjem domu’ Prve lige ili Ligi za ostanak, a time napravili i još jedan korak više k željenom cilju. Dohvaćanju jednog od prva mjesta u Ligi za ostanak koje vodi u četvrtfinale doigravanja.

Gosti iz Splita su bili vrlo blizu osvajanju barem jednog boda, iako ne valja smetnuti s uma da su nešto više od polovice utakmice poškovci bili u vodstvu. Nerijetko i s dva gola razlike, od 1:3 u prvoj, do 2:4 i 4:6 na kraju druge četvrtine. Sredinom treće dionice Medveščak je prvi put izjednačio (6:6 – Karlo Krmek). No, sve do pet i pol minuta prije kraja utakmice POŠK je bio taj koji je ‘diktirao’ tempo i rezultat, odnosno primoravao domaćina na sustizanje minimalne prednosti za sastav trenera Mirsada Zajmovića.

Točno 5.39 minuta prije kraja utakmice Nikola Miljak je pogodio za novo poravnanje, da bi minutu i pol prije kraja Mateo Škaro iz pozicijskog napada svladao gostujućeg vratara Eugena Sunaru za 10:9. Bilo je to nakon početnih 1:0, drugo vodstvo Medvjeda. Ispostavit će se na kraju i zaključni čin ove priče u koju se s čak tri obrane u zadnjoj minuti istaknuo i vratar domaćina Marko Slade.