Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 11. veljače 2024.

PRVENSTVO HRVATSKE (žene) – Jadran slavio u Zagrebu

Četvrto prvenstveno kolo seniorki u nedjelju prijepodne u Zagrebu donijelo je derbi kola, ali realno i cijele lige. Naime, svaki susret Mladosti i Jadrana, dva najjača ženska sastava u državi uvijek zaslužuje, ali i opravdava epitet najzanimljivije utakmice. U tom pogledu nije razočarao niti ovog puta. Rezultatski je završio slavljem Splićanki, u bazenu uz Savu i to nakon raspucavanja peteraca.

Mladost je imala prvu polovicu čvrsto u svojim rukama. Prvu su četvrtinu Žabice riješile u svoju korist 4:1, a ista je razlika sačuvana i nakon druge četvrtine. U trećoj je počeo povratak Splićanki.

Prvo su u trećoj četvrtini jadranašice došle na samo gol zaostatka (6:5). Početkom zadnje četvrtine Mladost je malo pojačala ritam (7:5) i održavala to vodstvo do dvije i pol minute prije kraja. Tada su gošće imale čak tri peterca, sva tri je iskoristila Jelena Butić, te su jadranašice čak i povele 8:7. Pola minute prije kraja, Lidija Crnički je iz napada s igračicom više uspjela izjednačiti (8:8) i ‘odvući’ utakmicu u izvođenje peteraca.

Nakon prve tri izvođačice Mladost je čak i vodila, ukupno 11:9. Tada je vratarka Mladosti, Latica Medvešek izvela peterac i promašila gol, a Splićanke su lagano sustizale zaostatak i na koncu i poravnale (11:11 i 12:12). Zadnja izvođačica peterca za Mladost je bila Kiara Brnetić, njoj je vratarka Jadrana Lucija Buljac obranila, da bi pobjedu gošćama donijela Ivana Butić.

Jugašice su bez problema svladale osječku Mursu u Vukovaru. Završilo je +15 za Dubrovkinje kod kojih je najviše golova (4) dala reprezentativka Nika Alamat.