Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 4. October 2022.

PRVENSTVO HRVATSKE – Zagrebački derbi u utorak (live stream)

Prvo kolo 32. Prvenstva Hrvatske počelo je prošlog petka, šibenskom utakmicom Solarisa i OVK POŠK-a (13:10). Nastavljeno je dan kasnije, u subotu, dvjema utakmicama.

U Splitu je Jadran vrlo visoko slavio protiv KPK (22:2), dok je u Dubrovniku Jug Adriatic osiguranje bilo bolje od Mornara BS (16:4). No, time nismo još ni izdaleka priveli kraju priču premijerne prvenstvene runde. Štoviše, jedna će se utakmica odigrati tek 11. listopada (Zadar 1953 – Primorje EB), ali večeras slijedi jedan derbi.

Riječ je o gradskom derbiju ili sučeljavanju snaga Mladosti i Medveščaka. Ova s utakmica igra nešto kasnije budući da su proteklog tjedna mladostaši igrali u Herceg Novom kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka. Mladost je realno, kao i u pravilu, naglašeni favorit protiv Medvjeda, čak i neovisno tomu na čijem se bazenu igra.

Međutim, utakmica na bazenu uz Savu ima svoju draž jer pruža zagrebačkim ljubiteljima vaterpola priliku ‘iz prve ruke’ dobiti spoznaju o ovosezonskim im ljubimcima. Bilo da je riječ o Žapcima ili Medvjedima.

Utakmica Mladost – Medveščak počinje večeras u 20.45 sati, na bazenu uz Savu.