Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 18. ožujka 2023.

PRVENSTVO HRVATSKE – Zadranima +2 pred uzvrat za 9. mjesto

Zadrani će krajem ovog mjeseca, 29. ožujka u Korčuli pred domaćim KPK braniti 2 gola prednosti u borbi za 9. mjesto u državi. Naime, u prvoj je utakmici nadmetanja za navedenu poziciju, u Višnjiku Zadar 1952 svladao KPK s dva pogotka razlike, (12:10). Dva gola koja su ostvarena u zadnjim minutama zadarske utakmice.

Mogli su Zadrani možda i s većom prednosti čekati uzvrat na Korčuli da su bili malo precizniji iz kaznenih udaraca, (1-3).

Opet, valja napomenuti da je u izjednačenoj utakmici, gostujuća momčad vodila gotovo pa tri i pol četvrtine. Zadrani su prvi put poveli u zadnjoj dionici, pet i pol minuta prije kraja (Arijan Raci za 10:9). Još do četiri minute prije kraja bilo je neodlučeno, (10:10), da bi potom domaćini s dva pogotka – Eškinja, te Zelić u zadnjim sekundama iz peterca, osigurao pobjedu momčadi Zadra 1952.

Vratari su sigurno bili među boljim pojedincima u Višnjiku ove subote. Davor Skokandić je za goste obranio 11 puta, ali Duje Đula i još bolje ili više, 13 obrana.

Za tjedan i pol dana odgonetnut će se jesu li 2 gola prednosti Zadrana dostatna za osvajanje 9. mjesta ili to Korčulani mogu nadoknaditi.