Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 17. ožujka 2023.

PRVENSTVO HRVATSKE – Uzvrat u Gružu, a prva u Poljudu

Petak nam donosi dvije utakmice četvrtfinala doigravanja državnog prvenstva. Jedna je uzvratna utakmica, dok drugi par ima ispred sebe prvi susret.

Ona uzvratna je dubrovački ogled Jug Adriatic osiguranja i Medveščaka. Utakmica počinje u stilu western klasika – točno u podne. Rezultat iz prvog susreta, odigranog večer ranije, čak 23:9 za jugaše sasvim jasno naznačuje tko će u polufinale. Ovo je zapravo dobra prilika treneru domaće momčadi, Vjekoslavu Kobešćaku za pružanjem još veće prilike, puno više minuta klupskom podmlatku.

Drugi je par splitski sraz Mornar Brodospasa i zagrebačke Mladosti. Mornarevci su ligaški dio natjecanja završili kao prvi, ali u skupini tzv. Lige za ostanak odnosno službeno Za poredak od 6. do 10. mjesta. Ukupno pak gledano, momčad trenera Borisa Pavlovića je bila na 6. mjestu. To im je donijelo nadmetanje sa Žapcima s kojima su se sastali u tri navrata ove sezone. Sva tri ogleda ‘otišla’ su na stranu momčadi iz Zagreba.

U Prvenstvu Hrvatske je bilo 13:11, igrano u Splitu. Na kvalifikacijskom turnir Hrvatskog kupa u Zagrebu, čak 18:8. Još su jednom ove dvije momčadi igrale u Premier ligi, turnir ponovo u Zagrebu i ponovo pobjeda mladostaša 12:6.

Nikakva mudrost nije zaključiti da su i sada mladostaši favoriti. Možda je Zagrepčane još i više mobilizirala njihova zadnja utakmica, 14. kolo Prvenstva Hrvatske kada su u Rijeci izgubili od Primorja EB, 15:12. Sada stoga uz Savu ‘pušu i na hladno’. Gosti u Split dolaze kompletni i manje-više odmorni. Naime, proteklih tjedan dana najviše su igrala trojica mladostaša u gruzijskoj reprezentaciji (Jelača, Dadvani i Adeišvili) na kvalifikacijskom turniru Svjetskog kupa u Podgorici. Mladostaši u taboru hrvatske vrste su pretežito mirovali odnosno centar Herceg nije igrao, dok je Rakovac nastupio u samo jednoj utakmici.

Što se mornarevaca tiče, domaćin je imao zadnjih dana problema s temperaturom koja nikako da se makne iz njihove svlačionice. Mislimo pritom na povišenu temperaturu igrača trenera Pavlovića. Koliko će ih biti spremnih za nastup, valja pričekati petak navečer.

Utakmicu Mornar BS – Mladost koja počinje u petak u 20.10 sati može pogledati i u prijenosu na Sportskoj televiziji.