hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 26. veljače 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE – Uvjerljivi gosti

Počelo je zadnje prvenstveno kolo prvog dijela nadmetanja, a u prva dva susreta 11. kola, uvjerljivo su slavili gosti. Doduše, kada govorimo o pobjedi Juga AO, onda valja pridodati ipak – uvjetno gosti.

Gospari su naime doista službeno bili gostujući sastav u utakmici protiv korčulanskog KPK, ali igralo se u Gružu. Doduše, da se igralo i na Korčuli, teško da bi rezultat bio i malo drukčiji od uvjerljive pobjede Kobešćakove momčadi. Liga jest ista u kojoj sudjeluju ove dvije momčadi, ali kvalitativno jasno da nije baš isti rang. Korčulani se nadaju četvrtfinalu doigravanja državnog prvenstva, što možda čak i postignu, ali kada su risali svoje kratkoročne planove do kraja sezone, bili su toliko realni da nisu u njih uračunali bodove protiv Juga AO. Daniil Merkulov s 5, te Loren Fatović i mladi Marko Žuvela s 4 pogotka bili su najprecizniji kod pobjednika. Našeg prvaka vrlo skoro, već u ponedjeljak čeka početak drugog turnira Lige prvaka u talijanskoj Ostiji, pa je tako utakmica protiv Korčulana došla Dubrovčanima nešto poput posljednje provjere.

U Makarskoj je sve bilo riješeno čak i prije kraja prve četvrtine. Naime, nakon 7 minuta igre gosti s Kantride su već vodili 6:0. U poluvremenu pak 11:4, dakle u istom ritmu. To onda i pojašnjava zašto su treća i četvrta četvrtina okončane u ‘egalu’. Kod pobjednika su se golovima istaknuli Tin Brubnjak i Dario Rakovac s po 4 gola, odnosno Bojan Car jedan manje tek.