Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 30. September 2022.

PRVENSTVO HRVATSKE – Solaris otvorio sezonu pobjedom

Počelo je i službeno 32. Prvenstvo Hrvatske u vaterpolu. Čast otvaranja sezone pripala je poprilično mladim momčadima Solarisa i POŠK-a, a bodovi su ostali u Crnici.


Prva četvrtina baš možda i nije bila obostrano najbolja. Puno tehničkih pogrešaka, izgubljenih lopti, ali ne valja ni sitničariti. Ipak su to bile prve minute, prvih 8 minuta nove sezone, sam početak.
Međutim, ono što valja istaknuti je vrlo dobra Solarisova igra u obrani, visoki presing na sredini bazena koji je pričinjavao silne probleme gostima. Utoliko da nisu nikako mogli razviti napad, teško čak i prijeći u napadačku polovicu, a o dodavanju na 2 metra nije bilo ni govora. To je dobrim dijelom i razlog što je valjalo pričekati 12 minuta do prvog gola splitskog sastava. Dotad je već domaćin vodio 3:0. Upravo je u načelu pobjednik i odlučen u prvom dijelu, prve dvije četvrtine. Zaostatak od tri gola na sredini utakmice (5:2 za Solaris), u ovom se trenutku za poškovce pokazao prevelikim da bi ga mogli sustignuti.


U drugoj smo polovici utakmice gledali rezultatski izjednačen vaterpolo, ali ako ga promatramo isključivo kroz pojedinu četvrtinu. Naime, i dalje je ostala razlika ili prednost Solarisa koja je varirala od 2-4 gola, no u svakom slučaju puna kontrola rezultata.
U zadnjoj dionici je Solaris poveo i sa 6 golova razlike (12:6 i 13:7), čime je pobjednik odlučen, a POŠK je uspio tek malo ublažiti poraz.

Subota donosi nova dva ogleda, a sastaju se, u Splitu Jadran – KPK (18.30) odnosno u Dubrovniku Jug Adriatic osiguranje – Mornar BS (19.00)