hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 13. svibnja 2022.

PRVENSTVO HRVATSKE (seniorke) – Počinje doigravanje

Polufinalnim utakmicama, u subotu, 15. svibnja počinje doigravanje za naslov prvakinja države. Temeljem plasmana u temeljnom ili ligaškom dijelu Prvenstva Hrvatske, znani su polufinalni parovi; Mladost – Primorje EB i Jadran – POŠK 1937.

Mladostašice su naglašene favoritkinje u polufinalu. Sastav koji je osvojio 5 naslova prvakinja Hrvatske, a u posljednjih 10 godina čak 9. Riječanke su posljednji put igrale u finalu 2016. i to je ona jedina godina u minulih 10 u kojoj Zagrepčanke nisu bile u završnim utakmicama za pokal prvakinje. Uzmemo li kao referentnu ovu sezonu, onda je dostatno navesti da je Mladost oba puta pobijedila Primorje EB i to izrazito uvjerljivo – 17:5 u Rijeci, te 23:2 u Zagrebu.

Daleko će zato neizvjesnije biti u ogledima dva kluba s u načelu istog bazena, iz istog grada. Splitski derbiji Jadrana i POŠK-a 1937. Jadranašice imaju bolje rezultate ove sezone, ukupno gledano, a posebno kroz prizmu osvojenog pokala pobjednica Kupa. U Prvenstvu Hrvatske je Jadran u siječnju bio izrazito nadmoćan i slavio 15:8, ali samo dva mjeseca kasnije bilo je 10:10! Jadran ima možda ‘širu ili dužu’ klupu, te čudesne sestre Butić. Ivana Butić s 45 golova u 8 utakmica ili prosječno pet i pol po susretu. Ona je najveća prijetnja poškovkama, a ujedno je inače i drugoplasirana na ljestvici strijelkinja. Samo, znate li koja je broj 1 na toj ljestvici? Iva Rožić iz POŠK-a 1937 s čak 61 golom u 10 utakmica! Prosjek je tu još lakše izračunati. Polufinala Prvenstva Hrvatske za seniorke igra se do dvije pobjede (moguća su dakle tri susreta), te svaka utakmica mora završiti pobjedom