hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 14. svibnja 2022.

PRVENSTVO HRVATSKE (seniorke) – Jadranu splitski derbi

Jadran je napravio velik korak k finalu državnog prvenstva. Učenice trenera Aljoše Kunca su u prvoj utakmici polufinala, u sudaru s gradskim suparnicama iz POŠK-a 1937, iskazali su svu razliku koja trenutačno postoji između ove dvije ekipe. Možda je onih 10:10 iz ligaškog dijela prvenstva u ožujku bio ipak bljesak poškovki, a loš dan jadranašica.

Niti jednog trenutka jadranašice niti su ispuštale vodstvo, ni potpunu kontrolu nad utakmicom. Izuzev druge četvrtine koja je završila egalom (2:2), Jadran je dobio sve tri preostale dionice. Tu valja naglasiti da su u drugoj polovici utakmice primili samo dva gola, od toga zadnjih 10 i pol minuta, niti jedan.

Nadalje, jadranašice su uspjele zaustaviti najbolju igračicu i strijelkinju suparničkog sastava (Iva Rožić je zaustavljena na 2 gola, od toga 1 iz peterca), dok su s druge strane ‘trpale’ – Jelena Butić 5, Bruna Barišić 4… Realizacija igračice više je kod POŠK-a 1937, a sve to zajedno teško da je i moglo završiti drukčijim rezultatom do uvjerljive pobjede Jadrana.