hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 13. svibnja 2022.

PRVENSTVO HRVATSKE (seniori) – Solaris traži broncu, Mladost ‘majstoricu'(Live streaming)

U ovom su trenutku, što se tiče domaće prvenstvene sezone 2021./22.  u ‘akciji’ još samo četiri kluba. Poznat je poredak od 5. do 10. mjesta. Ostali su dakle finalni par Jadran i Jug Adriatic osiguranje, te tandem klubova koji se bore za brončano odličje ili treće mjesto. Solaris ili Mladost.

Nakon prve utakmice ovih dvaju klubova, Šibenčani su u prednosti. Pobijedili su u Zagrebu prošle subote sastav Mladosti 10:8, poveli 1-0 u nadmetanju do dvije pobjede ili došli na samo još jedan trijumf do, za šibenski klub, vrlo velikog uspjeha. Posljednji su puta Sunčani, tada još pod imenom VK Šibenik, bili treći u sezoni 2008./09. Trinaest godina kasnije Šibenčani imaju teniskim rječnikom meč-loptu za ponavljanje uspjeha.

– To tako možda zvuči, ‘samo jedna pobjeda do’. Dogodi li se, to će biti stvarno čudo – u najavi večerašnje utakmice u Crnici će Jure Marelja, trener Solarisa.

– Međutim, osobno se pripremam odnosno spreman sam i za još samo jednu, ali i za moguće dvije utakmice. Pripremam i igrače na takvo što jer je moguće da se u konačnici večeras ipak ništa ne riješi. Volio bih jasno da se prvenstvo za nas i Mladost završi danas već jer bi to značilo da smo mi treći, ali udaljavam bilo kakvu euforiju od momčadi. To bi im samo stavilo dodatan teret na leđa. Idemo kao u Zagrebu, s takvim pristupom, odigrati još jednu utakmicu. Protiv suparnika kojeg poznajemo, protiv momčadi koja je kvalitetnija od nas jer su to i pokazali kroz cijelu sezonu. Mi smo pokazali da ih možemo iznenaditi, zašto ne vjerovati da bi nas spoj i sreće i hrabrosti još jednom mogli iznenaditi.

Dojam je da ste u Zagrebu pobijedili Mladost i na temelju iskazanog silnog zajedništva, činilo se i više iskazane želje i volje.

– Mogu će da je, posebno u nekom trenutku nakon treće četvrtine kada je to kulminiralo i gdje je kohezija zavladala. Da, to je ono čemu sam ja težio i što im spominjem cijelu sezonu. Neke utakmice dobiva pojedinac, neke pobjede dođu inspiriranošću jedne osobe, ali dobra sezona je uvijek plod dobre ekipe, kolektiva, dobrih odnosa, ponašanja i svega što donosi sportska etika – naglašava strateg Šibenčana.

Mladost je s druge strane ove sezone pobijedila Solaris u oba susreta u ligaškom dijelu Prvenstva Hrvatske, ali kada je došla prva utakmica doigravanja, kada je prostor za ispravak sužen, iako i dalje postoji, Žapci su pokleknuli. Sada je na Zagrepčanima ‘vaditi’ se u gostima, i to u… petak, 13. Oni praznovjerni bi tomu pridavali značaj.

– Mi to sigurno nismo, a ako petak 13. donosi nedostatak sreće, slušajte ona može biti namijenjena nama, ali i njima. Ja se ipak nadam da neće biti nama i da ćemo vratiti seriju u Zagreb, te treću utakmicu kod nas uz Savu. Posebno zato što mislim da smo to utakmicama u cijelom dosadašnjem dijelu sezone i zaslužili – napominje Zoran Bajić, trener Mladosti koji je s momčadi došao dan ranije u Šibenik. Odnosno, ako ćemo preciznije u Vodice.

– Nažalost našu, nismo bili pravi u prvoj utakmici. I meni je kao treneru to bilo razočaranje. Napravili smo jednu dublju analizu, ozbiljno se posvetili našim pogreškama jer mislim da razloge tog poraza trebamo potražiti u našem ‘dvorištu’.

Što je odlučilo pobjednika u prvoj utakmici?

– Solaris je više želio pobjedu. Tako je to izgledalo.

Ovo je na tragu onoga što je trener mladostaša i prijašnje 2-3 sezone u ovom klubu zahtijevao i stalno naglašavao – pristup. On mora odisati željom, htijenjem, zajedništvom. ‘Ratnički duh’.

– U potpunosti se slažem. U toj utakmici to nismo bili mi, ono po čemu smo prepoznatljivi svih prijašnjih godina, pa tako i ove sezone posebno s ovom mladom momčadi. Sve ćemo napraviti da večeras bude drukčije. Puno agresivnije, čvršće. Znam da će za neke od mojih momaka ovakva utakmica biti vatreno krštenje jer je za očekivati i punije tribine, navijanje. Mi se moramo kompletno fokusirati na naše zadatke, a ako to učinimo mogli bi biti pravi – zaključio je trener Zagrepčana.

Utakmica Solaris – Mladost počinje večeras u Crnici u 19.30 sati. live streaming