hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 14. studenoga 2020.

Prvenstvo Hrvatske – rezultati

POŠK – MEDVEŠČAK

‘Poškovci’ su došli i do druge pobjede ove sezone, a Medvjedi na njihovu žalost i dalje imaju nulu pokraj imena svoje momčadi. Iako… nije tako izgledalo tijekom prve polovice susreta. U tom su dijelu uostalom Zagrepčani bili bolji sastav, u jednom trenutku poveli i s 3 gola razlike (7:4 za goste), da ni na ‘veliki odmor’ još uvijek otišli i s prednosti što se golova tiče, ali i s kontrolom igre i rezultata. To su još malo i ‘podebljali’, početkom treće četvrtine golom Miljka igračem više (8:5 u korist Medveščaka). Tu su Zagrepčani stali.

Do kraja ove četvrtine, gosti su postigli tek jedan pogodak, ali su zato domaćini ‘nakrcali’ mrežu svojih suparnika s 5 u nizu. Tu je u konačnici i utakmica ‘prelomljena’, pobjednik odlučen. Vjerojatno bi se uz probuđeni POŠK u drugom dijelu, razlog mogao potražiti i u znacima umora, nedovoljne još tjelesne spreme Medvjeda koji su ipak imali problema minulih tjedana s nekolicinom igrača s pozitivnim testovima na koronavirus. Nešto na što smo upozoravali u najavi ovog susreta kao opciju koja bi mogla presuditi. Ne tvrdimo da jest, jer nešto se uvijek pita i suparnika dakako, a POŠK je pokazao strpljenje, koncentraciju, snagu za povratak. Dostatnu Splićanima za tri nova prvenstvena boda.

KPK – GALEB MR

Prva domaća pobjeda Korčulana u svom bazenu, a nakon povratka u prvoligaško društvo. Najviše će se vjerojatno po ovomu, posebno na otoku Marka Pola i vaterpola, pamtiti slavlje KPK protiv gostiju iz Makarske. Gostiju koji su se pokazali kao vrlo tvrd orah i ne baš jednostavno savladiva prepreka.

Goropadno su to najavili s uvodnim vodstvom (0:2 – dva gola Vodopiveca). Makarani su u biti prvu polovicu utakmice stalno bili u vodstvu, dopuštajući domaćinima tek da dođu do poravnanja. Prvo vodstvo Korčulana dogodilo se početkom treće dionice (8:7) golom Tina Fabrisa koji je u subotnju večer imao svoj mali ‘show’ postigavši čak 5 pogodaka i bio temelj trijumfa Musturovog sastava. Još po okončanju treće četvrtine Galeb MR je imao prednost (9:10), no zadnjih 8 minuta donijeli su ‘korčulansku neveru’ pred makarska vrata. Čak 6 golova samo u tom dijelu igre presudilo je pobjednika.