hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 6. studenoga 2021.

Prvenstvo Hrvatske: Rezultati 5. kola

PH – Rekordna pobjeda Jadrana

Čak 19 pogodaka razlike nije dosad najviša pobjeda u ovosezonskom izdanju Prvenstva Hrvatske. Najviša je još uvijek ona Dubrovčana nad Zadranima u gostima, u 3. kolu (28:8), ali slavlje Jadrana nad Korčulanima je tik do toga. Po nečemu ipak jest rekordna, kako smo ju naslovili.

Naime, 24 postignuta gola je najveći broj golova koje su Splićani dali u jednoj prvenstvenoj utakmici ove sezone. Dosad je najveći broj golova bio 19 iz 1. kola protiv POŠK-a (19:3) i 3. kola protiv Mornara BS (19:8). Ovime smo u načelu i opisali utakmicu Jadrana i KPK. Skoro pa igra na samo jedan gol, a uostalom doslovno su se svi igrači domaćina (ne računajući vratare) upisali u strijelce.

Snimku utakmice možete pogledati ovdje.

PH – Mladost svladala Mornar BS

Mladostaši su se pobjedom nad Mornarom BS u svom bazenu, bodovno izjednačili sa splitskim sastavom. Žapci su sredinom druge četvrtine vodili uvjerljivo (5:1), a nakon polovice utakmice samo malo manje (5:2).

U trećoj četvrtini gost maksimalno napreže svoje snage, igra daleko bolje od suparnika i to se brzo odražava u omjeru brojki na semaforu. Minutu i 40-ak sekundi prije kraja Mornar BS je čak uspio izjednačiti (6:6), utakmici podariti mogući draž neizvjesnosti. U ovoj dionici su domaćini postigli samo jedan pogodak, a i taj je bio iz peterca (Lazić), dok vrlo dobri vratar Jurlina nije mogao ‘poskidati’ baš sve lopte upućene u okvir njegovog gola.

Ipak, u zadnjih osam minuta, domaćin je zaigrao puno koncentriranije, te pogocima Vrbnjaka i dvaput Lazića već do sredine četvrte četvrtine vratio mirnoću u svoje redove (9:6). Do kraja utakmice ili preciznije u zadnjoj minuti, postignut je još po jedan pogodak sa svake strane za konačnih 10:7.

S pet golova, prvo ime susreta bio je Franko Lazić u momčadi Mladosti.

PH – Jugaši dvostruko bolji od primorjaša

Jug Adriatic osiguranje očekivano ostaje i nakon petog kola na čelu prvenstvene ljestvice, bodovno poravnat s Jadranom. U Rijeci je domaćin odolijevao samo prvu četvrtinu koju je Primorje EB čak i dobilo (3:2). U nastavku je jasno kvaliteta dubrovačkog sastava došla do izražaja, počev već od druge četvrtine, na isteku koje je Jug Adriatic osiguranje preokrenuo rezultat na 9:6 u svoju korist.

Jugaši su bili oslabljeni za po jednog hrvatskog odnosno grčkog reprezentativca, ozlijeđene Lorena Fatovića i Stylianosa Argyropoulosa. Ipak, taj kvalitativni deficit nije bio toliki da bi mogao imalo ugroziti zasluženu i na koncu uvjerljivu pobjedu dubrovačke momčadi.

Najviše je golova za domaćina postigao Tin Brubnjak, a za goste Alexandros Papanastasiou, Konstantin Kakaris i Marko Žuvela. Svi po 3 gola.

PH – Uvjerljiv trijumf Solarisa

Uoči utakmice baš i nije bilo nekih velikih dvojbi što se tiče konačnog ishoda odnosno pobjednika. Možda su upitne bile samo brojke. No, malo je iznenadio odnos tih istih brojki nakon prvih 8 minuta. Nakon prve dionice bilo je naime 4:4 u srazu POŠK-a i Solarisa.

Od druge četvrtine – druga priča. Ili možda, očekivana storija.

 Drugih osam minuta su Šibenčani riješili u svoju korist čak 6:1. U biti, nakon prve dionice, u svakoj je četvrtini šibenski sastav primio samo po jedan pogodak, a kanonadom po POŠK-ovom golu ‘izbušili’ su splitska vrata. Prvo 6 pogodaka u drugoj, pa 5 u trećoj i onda najviše, 8 u zadnjoj.

Jerko Penava i Roko Pelicarić su postigli po 4 gola za pobjednika, a vrlo blizu su s po 3 bili i Borna Sirovec, Petar Čondić Kadmenović, te Antun Goreta.

Inače, službeno je domaćin utakmice bio POŠK neovisno tomu što se igralo u Šibeniku. Klubovi su naime dogovorno zamijenili domaćinstva.

PH – Pobjednik presuđen u 2. četvrtini

Na Sveticama je pobjednik presuđen u trećoj četvrtini. Tu su dionicu Zagrepčani dobili čak 5:1 što se pokazalo presudnim u inače poprilično izjednačenom susretu, otprilike na tragu najave trenera jugaša Vjekoslava Kobešćaka u našoj najavi kola.

Nakon posve izjednačenih prvih osam minuta, na koncu kojih je domaćin imao prednost 4:3, Medveščak je zaredao s čak pet uzastopnih pogodaka (Car, Šimić, Gavranić, Poropat, te ponovo Car) za čak 9:3. Sredinom treće četvrtine su gosti uspjeli prepoloviti zaostatak (10:7), ali ne i više od toga.

Najprecizniji pojedinci utakmice bili su Bojan Car (Medveščak) i Boris Popović (Zadar 1952).