hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 19. prosinca 2020.

PRVENSTVO HRVATSKE – Posljednje predbožićno kolo

Dan predvidljivih ishoda

Od danas, subote 19. prosinca pa do srijede, 23. prosinca odigrat će se pet utakmica 10. kola Prve lige. To je posljednje predbožićno kolo, te posljednja prvenstvena runda u ovoj kalendarskoj godini. Ujedno, kada smo već pri odbrojavanju, to je i ukupno pretposljednje kolo prvog dijela državnog prvenstva. Makar… danas će se odigrati i jedina još zaostala utakmica, susret 8. kola na Korčuli, KPK – Jadran. Današnji dan će donijeti utakmice vrlo predvidljivog ishoda.

U ranim poslijepodnevnim satima u Gružu će Jug Adriatic osiguranje ugostiti Zadar 1952. Dakle, prvoplasirani protiv onog koji je posljednji. Momčad sa stopostotnim bodovnim učinkom sučelice sastava koji jedini dosad nije osvojio ni boda. Iracionalno je očekivati da bi danas u Dubrovniku moglo biti drukčije. Štoviše, ako je nešto za očekivati onda je to prilika za trenera domaćina da odmori jedan dio igrača, onih starijih koji nose glavni teret sezone, a od kojih neki vjerojatno moraju i malo zaliječiti ‘rane’ (centar Luka Lončar koji je dobio vrlo snažan udarac ispod desnog oka u 3. kolu turnira Lige prvaka).

Navečer su pak na rasporedu dvije utakmice. Na Korčulu stiže splitski Jadran po realno je očekivati bodove. Ako su to ondje prije tri dana mogli ostvariti medveščakovci, teško je vjerovati da neće i jadranaši.

Zaključno, večeras se igra i zagrebački derbi Mladosti i Medveščaka, iako pojam derbi je u ovom kontekstu malo prenaglašen. Tu naime također postoji velika kvalitativna razlika između Žabaca i Medvjeda, a i za ovu utakmicu vrijedi nešto slično kao i za gruški ogled. Nije nemoguće da trener Mladosti da koju priliku više nešto mlađim igračima