hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 6. travnja 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE Poškovci na Korčuli

Odlukom Povjerenika za natjecanje Hrvatskog vaterpolskog saveza, a temeljem dogovora klubova, u srijedu, 7. travnja u Korčuli će se odigrati zaostala utakmica 14. kola Lige za ostanak Prvenstva Hrvatske između domaćeg KPK i splitskog POŠK-a. Podsjetimo, ovaj se par prvotno trebao sastati 20. ožujka, ali je otkazan zbog slučajeva covid-19 pozitivnih igrača.

U međuvremenu, budući da su odigrane sve preostale utakmice ovog dijela natjecanja odnosno Lige za ostanak, sam korčulanski dvoboj u pogledu konačnog ishoda neće imati većeg značaja.

Naime, POŠK ima 15 bodova ili pet više od trećeplasiranog KPK, te su Splićani kako smo već izvijestili osigurali nastup u četvrtfinalu doigravanja gdje će im suparnik biti branitelj naslova, Jug Adriatic osiguranje. Jednako tako, niti Korčulani dakako ne mogu ugroziti svoje treće mjesto u Ligi za ostanak ili ukupno zasad 9. mjesto u državnom prvenstvu. To nadalje znači da će utakmica na plivalištu Gojko Arneri biti lišena osobite natjecateljske neizvjesnosti, ali bi mogla za obojicu trenera poslužiti kao dobra priprema za završnicu sezone i što bolji plasman u konačnom poretku Prvenstva Hrvatske.