hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 6. ožujka 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE – Počinje drugi dio

Ove subote počinje i drugi dio prvenstvenih nadmetanja prvoligaša. Utakmice 12. kola, ujedno su u biti i susreti 1. kola u tzv. Ligi za prvaka i Ligi za ostanak. Podsjetimo, nakon 11 kola prvoligaška se kolona ‘razdijelila’ na najboljih 6 odnosno donji dom koji čini 5 klubova.

Što se tiče Lige za prvaka, danas je na rasporedu samo jedna utakmica. Ona na Poljudu gdje Jadran dočekuje Primorje EB. Naime, zbog euro-obveza Mladosti i Juga AO, utakmice ovih klubova su pomaknute na nešto kasniji termin. Tako će Mladost svoj susret 12. kola s Mornarom BS odigrati sljedećeg utorka, 9. ožujka u Zagrebu, dok će Jug AO utakmicu istog kola protiv Solarisa u Šibeniku odigrati dva dana kasnije, u četvrtak, 11. ovog mjeseca.

Što se tiče splitskog ogleda Jadrana i Primorja EB, koliko god to na tablici bili ‘susjedi’ (trećeplasirani Splićani i četvrtoplasirani Riječani) koje dijele samo 3 boda, kvalitativno je razlika poprilično na strani momčadi trenera Mile Smodlake. Utakmica možete gledati ovdje

U Ligi za ostanak će se zato odigrati kompletno kolo, što znači oba susreta (POŠK je slobodan). U Višnjiku, Zadranima u goste stiže Medveščak. Domaći Zadar 1952 je momčad koja dosad jedina nije osvojila niti bod i nismo baš sigurni da bi se to moglo bitnije izmijeniti ove subote.

Zato bi puno zanimljivije i izjednačenije trebalo biti u Makarskoj gdje Galeb MR dočekuje KPK. Makarani ponešto ojačani u zimskoj stanci (Luka Bućan i Neven Popović), imaju baš kao i Korčulani istu nit vodilju u Ligi za ostanak. Osvojiti jedno od prva dva mjesta koja onda u doigravanju donose četvrtfinale Prvenstva Hrvatske što bi za oba kluba bio uspjeh.

– Korčulani su momčad za koju smatram da naravno uz nas spada među 8 najboljih, uz dužno poštovanje prema Medveščaku, POŠK-u i Zadru. Imaju spoj mladosti i iskustva pa tako imaju između ostalih i iskusnog i vrhunskog igrača Marina Bana od kojeg sigurno mogu puno toga naučiti. Tu su još od iskusnijih Matutinović i Buconić na koje će sigurno trebati najviše paziti, kao i odlični mladi igrači s Korčule – s puno će uvažavanja prema suparniku jedan od Makarana, Ivan Rašić.

Budući da su KPK i Galeb MR trenutačno i bodovno poravnati (6 bodova), te pri samom dnu, makarski dvoboj bi poraženom mogao ponešto zakomplicirati planirani cilj, ulazak u četvrtfinale.