hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 13. svibnja 2022.

PRVENSTVO HRVATSKE – Mladost izborila ‘majstoricu’

Imamo vrlo uzbudljivu seriju utakmica za treće mjesto u državnom prvenstvu ove sezone. Uostalom, tko je momčad br. 3 u Lijepoj našoj odredit će tek treća, odlučujuća utakmica ili tzv. majstorica između Mladosti i Solarisa. Ona je na rasporedu u srijedu, 18. svibnja u Zagrebu.

Naime, Zagrepčani su pobijedili u drugoj utakmici u Šibeniku (10:9), poravnavši time omjer u pobjedama na 1-1, nakon što su Sunčani prošlog tjedna u Zagrebu slavili s dva gola razlike (10:8). Budući da ne odlučuje gol-razlika, već će ukupan pobjednik biti momčad koja prva ostvari dvije pobjede, majstorica je neizbježna.

Utakmica je bila izvanredno neizvjesna, izjednačena, još u zadnjoj minuti ‘visila’ je i mogućnost egala na kraju, te u tom slučaju odluke izvođenjem peteraca. Solaris je imao bučnu podršku s dupkom ispunjenih tribina, s navijačima, famoznim Funcutima koji su stvorili lijepu, a za domaćina nadasve poticajnu atmosferu.

Mladost je krenula sukladno najavama uči utakmice. Koncentrirano i brzo, te su tako i poveli nakon nepune dvije minute (Lazić i Dašić). Imali su Žapci dva razlike (3:1 za Mladost) još i na ulasku u zadnju minutu ove četvrtine, da bi tada u razmaku od samo 35 sekundi primili dva gola (3:3 – Kreković i Koprčina). Tijekom druge četvrtine mladostaši su i dalje ti koji vode, Šibenčani stižu, da bi tek sredinom treće dionice preko Karla Krekovića, Solaris prvi put poveo (6:5). Ne zadugo, jer sada su gosti ti koji preokreću do 6:7 – Lazić i Herceg, oba gola s igračem više.

Početkom zadnje četvrtine Mladost je ponovo povela s dva gola razlike, prvi put nakon prve dionice (7:9) i to se načelno ipak pokazalo dostatnim za pobjedu. Doduše, valja spomenuti i da su Šibenčani imali problema s realizacijom igrača više (5-14) i to je sigurno bio jedan od temeljnih razloga neuspjeha Šibenčana.

To se ponajviše očitovalo u samoj završnici. Točno dvije minute prije kraja Jerko Penava je iz peterca smanjio vodstvo Mladosti na 10:9, uzavrele su tribine. Mladost nije iskoristila jedan napad, a šut Krekovića vratar gostiju Jurlina je obranio, skrenuo u korner. U nastavku je Solaris izborio još jednog igrača više. ‘Izbačen’ je Vrbnjak, 46 sekundi do kraja, a prethodno su već tri osobne imali od Zagrepčana Biljaka i Rakovac. No, Mladost se uspjela obraniti, sačuvati potom loptu, a time i pobjedu 10:9.

Treća utakmica za treće mjesto Mladost – Solaris, na rasporedu je u Zagrebu, sljedeće srijede, 18. ovog mjeseca.