hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi juniori, Prvenstvo Hrvatske / 22. srpnja 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE (ml. juniori) – Jugaši slavili u derbiju

Nakon što smo prije tjedan dana dobili pobjednike juniorskog Kupa, sada je na redu malo mlađi uzrast, ali za naslov državnog prvaka. Šibenik je od četvrtka, 22. srpnja domaćin Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore. Ukupno je 10 momčadi razdijeljeno u dvije skupine.

Skupinu A čine – Mornar BS, Jug Adriatic osiguranje, Primorje EB, Zadar 1952 i KPK, dok su u B skupini – Jadran, POŠK 1937, Mladost, Opatija i Solaris.

Mladi Gospari svladali Riječane

Nakon prvog dana ili dva odigrana kola, u A skupini je silovito krenuo Mornar BS, čisto statistički gledano, s 2 pobjede iz jednako toliko utakmica. No, valja ipak skrenuti pozornost na jugaše koji imaju samo jednu odigranu utakmicu u dva kola i jednu pobjedu, no ta jedna je vrlo vrijedna. Jug Adriatic osiguranje koji je prošle godine u ovom uzrastu zauzeo/osvojio drugo mjesto tek slabijim izvođenjem peteraca, pobijedio je u derbiju kola, a možda i cijele skupine riječko Primorje EB.

Vrlo dobra realizacija igrača više (4-7) mladih Dubrovčana, nasuprot riječkih slabašnih brojki u tom segmentu (1-5), jedan su od mogućih razloga slavlja jugaša. Dubrovčani su vodili cijelim tijekom susreta, uglavnom gol do dva razlike, da bi primorjaši uspjeli doći do izjednačenja početkom zadnje četvrtine (8:8). Gol pobjede, kako se ispostavilo, postigao je dvije minute prije kraja Vlaho Pavlić za rezultatski tijesnu, ali značajnu pobjedu Jug Adriatic osiguranja.

Spomenuti već mornarevci uvjerljivo su pak pobijedili Zadrane (6 golova razlike) i Korčulane (12 pogodaka prednosti).

Mornarevci nadjačali Žapce

U skupini B, glavnu riječ doslovno vode Splićani. Konkretnije, Jadran i POŠK 1937. Oba kluba imaju po dvije uvjerljive pobjede. Jadranaši, klub koji brani prošlogodišnji naslov, bez puno su problema prošli i Opatiju (10 razlike) i Solaris (5 pogodaka prednosti). Poškovci su u istoj maniri svladali Solaris (11 razlike), ali i Mladost u rezultatskim tijekom čudnoj utakmici. Naime, prvu četvrtinu su dobili Zagrepčani (3:1), a drugu mladi Splićani (5:3). U poluvremenu dakle egal (6:6), a onda…

Momčad POŠK-a 1937 radi seriju od čak 7:0! Pet golova u trećoj četvrtini, plus još dva na početku zadnje dionice. Mladi Zagrepčani nisu postigli pogodak ukupno čak 13 i pol minuta (Bušić za 6:6 dvije minute prije kraja druge četvrtine – Bučević za 7:13 četiri i pol minute prije kraja utakmice). Možemo i malo drukčijom matematikom. Mladost je u posljednjih 18 minuta utakmica postigla samo jedan gol. Puno previše da mladi poškovci to ne bi znali kazniti, te na koncu izvojevati vrlo visoku i po svemu zasluženu pobjedu. Kod pobjednika se istaknuo Pave Govorko s 5 golova, dok je jedan manje dao Ante Jakaša.