hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi juniori, Prvenstvo Hrvatske / 24. srpnja 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE (ml. juniori) – Jugaši i primorjaši u finalu

Prošle su godine o naslovu prvaka države u konkurenciji mlađih juniora odlučivali Jug Adriatic osiguranje i Jadran. Uzbudljivo i dramatično finale koje je tada odlučeno tek izvođenjem peteraca. Ove godine, u Šibeniku je uzbudljivo i puno dramatike bilo već u polufinalu. Ne onom jugaškom, jer Dubrovčani su bez problema svladali splitski POŠK 1937 s čak 7 golova razlike (13:6). Utakmica u kojoj se Splićani mogu pohvaliti samo da su poveli 1:0 i ništa više od toga.

No, ona dramatika polufinala tiče se sraza Jadrana i Primorja EB gdje su o pobjedniku, dakle drugom finalistu odlučivali tek peterci, na koncu kojih je slavlje pripalo mladićima s Kvarnera.

Nakon dvije četvrtine ništa nije upućivalo na toliku neizvjesnost, budući da je splitski sastav dominirao, imao relativno sigurno vodstvo 5:2. Primorjaši su se vratili ‘u igru’ s dva brzopotezna gola Borne Krote iz peterca, te Luke Babića u samo 46 početnih sekundi treće dionice (5:4). Jadran je ušao u zadnju četvrtinu još uvijek prednošću jednog pogotka (7:6), da bi Riječani dvije minute prije kraja poveli prvi put (7:8 – Abramović), a onda i minutu i pol prije kraja četvrte dionice, i drugi put (8:9 – Tončinić). Jadran je poraza u osnovnom vremenu spasio Vito Janković golom samo 6 sekundi prije kraja za izjednačenje (9:9), a to je tada značilo i za izvođenje peteraca.

U raspucavanju peteraca, prva dvojica jadranaša nisu pogodili. Vito Janković odnosno Antun Pavlović kojem je riječki vratar Čubranić obranio šut. Upravo su ta dva početna promašaja odnosno neiskorišten peterca u biti i presudila pobjednika jer su Riječani tu stekli i održali prednost do kraja.

Tako će u nedjeljnom finalu, o novom prvaku Hrvatske odlučivati mlađi juniori Primorja EB i Jug Adriatic osiguranja. Ove dvije momčadi su se već susrele na ovogodišnjem završnom turniru u Šibeniku, u nadmetanju unutar skupine A. Tada su mladi Gospari bili bolji s minimalnim slavljem 9:8. Finale je na rasporedu od 13.15 sati,

Prije njih će za broncu igrati Jadran i POŠK 1937, dok će se za 5 mjesto nadmetati Mornar BS i Mladost, odnosno za 7. poziciju Opatija i Zadar 1952.

Deveto je mjesto pripalo šibenskom Solarisu koji je s 15:12 svladao KPK iz Korčule.