hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori, Vijesti / 23. travnja 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE (m), Jadran od subote navečer u polufinalu?

Znak pitanja u naslovu postavili smo zbog poštivanja sporta, svih sudionika, pa tako u ovom slučaju i sastava VK Mornar Brodospas. U subotu se naime u Splitu ima za odigrati uzvratna utakmica četvrtfinala doigravanja Prvenstva Hrvatske. Gradski okršaj Jadrana i Mornar BS. U prvoj je utakmici Jadran, bez grama neizvjesnosti, slavio 16:7. U ligaškom dijelu natjecanja je bilo 19:9 i 15:7, također za Jadran. To su već određena, čisto rezultatska navođenja očekivanja ishoda onog što nas očekuje u subotu.

Kada se tomu pridoda, također neprijeporna kvalitativna širina igrača koja je ‘debelo’ na strani Smodlakine momčadi, onda je tim razumljivije zašto Jadrana stavljamo u status izrazitog favorita. Odnosno momčadi koja bi u subotnju večer trebala ući u polufinale doigravanje gdje ih već od ranije čeka zagrebačka Mladost za suparnika. Čak i neovisno tomu što će Jadran i u ovom susretu još biti lišen usluga ozlijeđenog ljevaka, Ivan Domagoja Zovića.

Nažalost, u Rijeci se neće igrati uzvrat preostalog četvrtfinalnog para (Primorje EB – Solaris). Taj je susret odgođen budući da je nekoliko igrača riječke momčadi s pozitivnim nalazom na koronavirus, a momčad samim time u izolaciji. Točan datum odigravanja uzvrata doznat ćemo vjerujemo početkom sljedećeg tjedna. Riječanima samo želimo brz i potpun oporavak, a podsjetimo da se radi o najneizvjesnijem četvrtfinalu što je dokazao i prvi dvoboj. U Šibeniku je tada pobijedilo Primorje EB (10:9).

Ujedno, u subotu svoje zadnje ovosezonske prvenstvene minute odigrat će i vaterpolisti Zadra 1952 odnosno KPK. Riječ je o utakmici 3. kola poretka od 9. do 11. mjesta. U biti se radi samo o donekle ispunjavanju forme, odnosno nužnosti odigravanja posljednjeg susreta. Naime, i prije ove utakmice je znano da je KPK zauzeo 9. mjesto s 13 bodova, makarski Galeb MR je na 10. poziciji s isto toliko, 10 bodova, dok je na začelju prikovan od prvog kola još, sastav Zadra 1952 bez boda.