Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadeti, Prvenstvo Hrvatske / 23. ožujka 2023.

PRVENSTVO HRVATSKE (kadeti) – Sažetak 1. dana

Utakmicama 1. kola finalnog dijela turnira u Šibeniku je u četvrtak (23. ožujka) počela je završnica kadetskog Prvenstva Hrvatske.

U Šibeniku nastupa 8 najboljih momčadi s prethodnih polufinalnih turnira. U A skupini su Jadran iz Splita, dva zagrebačka sastava, ZPK i Mladost, te Zadar 1952. Skupinu B čine Medveščak iz Zagreba, zatim domaći Solaris iz Šibenika, te dva splitska kluba Mornar BS i POŠK 1937.

Prisjetimo se da su na polufinalnim turnirima koji su odigrani u Rijeci i Zadru u prvoj polovici veljače, odličnu formu iskazali igrači Jadrana, Solarisa i Medveščaka. To su jedine tri momčadi koje su u tadašnjih 5 utakmica ubilježili jednako toliko pobjeda. Blizu je još bila i Mladost s 4 pobjede i jednim remijem, dakle također bez poraza. Možda se između neke od navedene četiri momčadi može ‘tražiti’ budući prvak države ili će pak iznenaditi netko peti.

Na finalnom turniru koji je počeo ovog četvrtka, sustav natjecanja je znan s ranijih natjecanja ovog uzrasta. To znači da će se do petka navečer (prva dva dana natjecanja) odigrati sva tri kola u obje skupine. Prvoplasirana momčad iz skupine A i B, izborit će izravan ulazak u polufinale, dok će momčadi koje u skupinama osvoje 2. i 3. mjesto, izboriti nastup u subotnje prijepodne, u tzv. lažnom četvrtfinalu.

U 1. kolu ne samo da iznenađenja nije bilo, nego su i ostvarene odreda visoke pobjede. U skupini A je Jadran svladao ZPK 17:4, a Mladost momčad Zadra 1952 s 11 razlike, 16:5. U pobjedi Jadrana, Duje Burazin je postigao najviše golova, 5. U slavlju mladostaša nad Zadranima, istaknuo se Ivan Maglica, strijelac čak 7 golova

U skupini B, Medveščak je doslovno bio dvostruko bolji od POŠK-a 1937 pobijedivši 20:10. U pobjedničkim redovima je briljirao Deni Sappe sa 7 pogodaka, a kod poraženih je polovicu golova ili točno 5 postigao Dino Savin. Konačno, Solaris je svladao drugi splitski klub, Mornar BS slavivši vrlo visoku pobjedu 23:8. Šibenčani su u svojim redovima imali čak dvojicu šesterostrukih strijelaca, Vigo Brkić i Vito Di Liddo.

Spomenimo da u petak u Makarskoj počinje tzv. kadetsko B finale, odnosno turnir onih klubova koji nisu prošli na završni turnir. Tako će za poredak od 9. do 13. mjesta u Makarskoj nadmetati – Galeb MR, KPK Korčula, Opatija LRH, Primorje EB i Vukovar.