hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 14. travnja 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE Jug AO i Mladost danas u polufinalu

Danas su na rasporedu uzvratne utakmice prva dva četvrtfinalna para. Uz dužno uvažavanje svakog kluba-sudionika našeg državnog prvenstva, pa tako i POŠK-a odnosno Medveščaka, unaprijed ćemo upisati kako ćemo u Jugu Adriatic osiguranju i Mladosti dobiti prve polufinaliste.

Oba su kluba naime u prvim susretima s izrazitom lakoćom, uvjerljivo i bez udjela ponajboljih igrača slavili. Oba su kluba primila od svojih suparnika po 5 pogodaka (Mladost od Medveščaka odnosno Jug Adriatic osiguranje od POŠK-a), a dali su višestruko više (Jug AO 23, Mladost 18). Žapci bez Bušlje, a u prvoj utakmici i bez kompletnog stručnog stožera na klupi iz zdravstvenih razloga, dok su Gospari slavili odmarajući Fatovića, ali i Garciju, Popadića. Slično je za očekivati i danas.

Dubrovački sraz Juga AO i POŠK-a na rasporedu je već u podne, a trener Kobešćak iskoristit će po svoj prilici mogućnost dati još veću minutažu mlađim igračima odnosno onima koji predstavljaju budućnost tog kluba. Mladost će pak sigurno odigrati bez Bušlje, a Harkova u tom kontekstu i ne spominjemo, iako je on na putu oporavka i povratka.

No, upravo će današnje utakmice biti vjerojatno i posljednje ‘lagane’ utakmice ove sezone za vodeći tandem. Mladost u polufinalu može očekivati po svemu sudeći splitskog Jadrana, dok Jug Adriatic osiguranje početkom sljedećeg tjedna ima novi turnir Lige prvaka, pa onda i oni polufinale državnog prvenstva. Današnje su dakle utakmice jugaša i mladostaša posljednje ‘relaksirajuće’ u sezoni. Makar bi slično mogli navesti i za POŠK odnosno Medveščak. Sada se susreću s momčadima kojima su u ovom trenutku ipak nedorasli, inferiorni, ali već u sljedećem krugu nadmetanja slijede pravi im izazovi.