hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 14. travnja 2021.

Mladost i Jug u polufinalu

Samo koji sat nakon branitelja naslova prvaka iz prošle sezone, i aktualni je doprvak Hrvatske i službeno ušao u polufinale doigravanja Prvenstva Hrvatske. Nakon 18:5 prošle subote na Sveticama, mladostaši su slavili i u uzvratu četvrtfinala protiv gradskog suparnika izvorno sa Šalate.

Mladostašima je ovo bila posljednja lagana utakmica ove sezone, pa je trener Zoran Bajić osim ranije najavljenog za odmor Andre Bušlje, s ove utakmice izostavio i Franka Lazića, re Lovru Miloša. Momčad Mladosti u polufinalu čeka boljeg iz četvrtfinalnog para kojeg čini još jedno gradsko sučeljavanja, sraz Jadrana i Mornara BS. Medvjedi koji su vrlo dobro odigrali ligaški dio sezone, a posebno drugi dio ili Ligu za ostanak u kojoj su osvojili prvo mjesto, sada će imati priliku u budućim utakmicama sa sebi ravnijim suparnicima potvrditi vrlo dobra izdanja iz prethodnog dijela sezone.

Što se utakmice tiče, za izdvojiti je vrlo raspoloženu šutersku večer Marina Dašića koji je postigao 6 pogodaka, od toga čak 5 u samo jednoj četvrtini. Valja pripomenuti i pet golova mladog Roka Požarića. Nadalje, dosuđeno je neuobičajeno puno peteraca za Mladost, no niti jedan nije sporan.

Dubrovački Jug Adriatic osiguranje u polufinalu doigravanja Prvenstva Hrvatske čeka boljeg iz četvrtfinalnog para Primorje EB – Solaris, a koji će svoju prvu utakmicu odigrati nadolazeće subote u Šibeniku. Splitski POŠK će pak nastaviti natjecanje u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta.

Epilog je to nakon još jedne uvjerljive pobjede jugaša, u uzvratu četvrtfinala državnog prvenstva. Trener domaćina Vjeko Kobešćak je kako je i najavio u uzvratu osim Fatovića, odmarao ujedno i Lončara, Garciju i Papanastasioua. Nije se to dakako nimalo odrazilo na konačan rezultat utakmice. Splićani su pak utakmicu odigrali s jednim igračem manje na klupi, odnosno bez drugog vratara. Dubrovčanima sada slijedi još nekoliko dana priprema za sljedeći tjedan kada ih od 19. do 21. travnja u Ortigii nedaleko od Rima čeka i treći turnir Lige prvaka.