hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 13. travnja 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE Četvrtfinale u Gružu i zaostala utakmica u Crnici

U utorak (13. travnja) na rasporedu su dvije vaterpolske utakmice državnog prvenstva. Iako su obje u različitim stupnjevima natjecanja, imaju popriličnih sličnosti. Obje su naime realno lišene prevelike bilo neizvjesnosti, pa i natjecateljskog naboja. Obje će u biti poslužiti svoj četvorici trenera za bilo odmaranje pojedinih igrača ili uigravanje za nastavak sezone. Posebno stoga što se upravo ulazi u odlučujući dio borbe za trofej, a u slučaju Jug Adriatic osiguranja u množini, za trofeje. Pred Dubrovčanima je naime i skorašnji nastavak nadmetanja u Ligi prvaka.

Nekompletni POŠK kod Juga bez Fatovića

U Gružu će se u dva dana, točnije dan i pol, odigrati obje četvrtfinalne utakmice para Jug Adriatic osiguranje – POŠK. Bespredmetno je raspravljati o ishodima jer su branitelji naslova dakako uvjerljivi favoriti.

– Nakon doista duže vremena, imali smo nekih tjedan dana rada u kontinuitetu, svi na okupu, bez utakmica. Za prvu utakmicu protiv POŠK-a (u utorak), planiram odmoriti Lorena Fatovića, a bude li sve u redu, nije isključeno da sljedećeg dana odmorim još pokojeg igrača odnosno da više prilika pružim mlađim igračima – napominje iz Dubrovnika, trener domaćina Vjekoslav Kobešćak.

Gosti iz Splita, momčad POŠK-a, put Grada će u utorak prijepodne. No, niti trener Splićana Mirsad Zajmović neće imati kompletnu momčad.

– Pravu ću sliku imati neposredno uoči polaska, nismo posve kompletni. Naravno, predstojeće dvije utakmice ćemo pokušati prije svega ipak iskoristiti za pripremu kasnijih susreta odnosno nastavak sezone. Bitno nam je podignuto natjecateljsku razinu jer nikako da se posve ‘posložimo’, još uvijek imam i neke ozlijeđene igrače – veli trener Zajmović.

Jadran bez Zovića u Crnici

U utorak će se kompletirati i Liga za prvaka. U Šibeniku će se od 20.00 sati ogledati domaći Solaris i splitski Jadran. Riječ je o zaostaloj utakmici 16. kola Lige za prvaka Prvenstva Hrvatske, no kako je poredak nepromjenjiv neovisno o ishodu šibenske utakmice, onda ni sraz na Crnici nije od osobitog naboja. Makar…

– Ja vam ne gledam tako. Idem uvijek, cijelu sezonu od utakmice do utakmice, pripremam se za onu sljedeću. I uvijek je cilj, plan potpuno isti. Želimo biti najbolji, pružiti najbolje u tom sljedećem, predstojećem susretu. Ne razmišljam o suparniku već mi je imperativ igrati što bolje – naglašava trener Šibenčana, Jure Marelja i dodaje.

– Tako ćemo protiv Jadrana pokušati neke nove varijante, one stare utvrditi. To što utakmica nema rezultatski imperativ, samo mi olakšava posao, rekao bih. Imamo samo imperativ igre.

S druge strane, Mile Smodlaka, trener Jadrana u Šibenik dolazi još uvijek bez ozlijeđenog ljevaka Ivana Domagoja Zovića.

– Naša utakmica doista nema apsolutno nikakav značaj, osim tog pripremnog dijela za kasnije. Izašli smo iz dvotjednog razdoblja nekog malo jačeg rada, tako da sigurno nećemo biti na nekoj osobito visokoj razini. To ipak i nije najvažnije u ovom trenutku jer ono na što smo fokusirani je polufinale doigravanja. Tada trebamo biti najbolji – naglasio je trener Smodlaka.