hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 23. prosinca 2020.

PRVENSTVO HRVATSKE – 10. kolo

Posljednje dvije utakmice u 2020.

Večeras i definitivno spuštamo zastor na vaterpolsku 2020. godinu, barem kada je o utakmicama riječ. Danas će se odigrati posljednje dvije utakmice 10. kola Prve lige, čime će ona biti kompletirana, a to su ujedno i posljednje dvije prvenstvene vaterpolske utakmice u ovoj kalendarskoj godini.

Prvo će u vodu, u šibenskoj Crnici, Solaris i gosti iz Makarske, Galeb MR. Posljednjih mjesec dana možda i nije bilo idealno za Šibenčane (ispadanje iz Kupa odnosno propušten plasman na završni turnir, te prvenstveni poraz od Primorja EB u prošlom kolu doma), no sada izabranici trenera Jure Marelje imaju priliku barem si djelomice “zaliječiti rane”. U Šibenik dolazi makarski Galeb MR, a to ne bi smjela biti prevelika prepreka za domaćina, neovisno što na prvi pogled ove dvije momčadi dijele samo tri boda na tablici.

Neizvjesnije bi možda moglo biti na Kantridi gdje sve bolje Primorje EB dočekuje goste iz Splita, sastav Mornara BS. Riječani imaju jednu utakmicu i tri boda manje od mornarevaca ili drugim riječima, pobjedom bi primorjaši zbog te utakmice manje čak bili ušli u 2021. na mjestu ispred Mornara BS ili kao četvrti klub u državi. Nešto što u konačnici i jest cilj Primorja EB ove sezone.

Hinićevi momci su ove sezone izgubili samo tri utakmice, ali sve tri od momčadi koje su doista dosta kvalitetnije od njih – Jug AO, Mladost i Jadran. Sve ostalo, pa i jednog od izravnih konkurenata (Solaris) su dobili.

– Tri boda i četvrto mjesto su i naš cilj također – veli Roko Akrap iz Mornara BS u najavi za službenu mrežnu stranicu svog kluba.

– Sve ovisi o nama. Zaigramo li onako kako je to bilo na početku sezone, borbeno i složno, imamo se čemu nadati – veli Roko Akrap koji je inače na ljestvici strijelaca Prve lige trenutačno na trećem mjestu s 23 gola odnosno samo gol manje od dvojice izjednačenih na vrhu, Lorena Fatovića (Jug AO) i Rine Burića (Jadran). Postigne li Roko na Kantridi 2 gola, ući u će u Novu godinu kao prvi strijelac lige!

Ne zaboravimo ipak da se s današnjim utakmicama ne završavaju posve vaterpolske obveze i aktivnosti. Naime, u nedjelju, 27. prosinca u Zagrebu slijedi okupljanje hrvatske vaterpolske reprezentacije za skorašnji europski kvalifikacijski turnir Svjetske lige u mađarskom Debrecenu (8. – 10. siječnja 2021.).