hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 27. veljače 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE – 11. kolo, seniori

U potpunosti kolo gostiju. Takva je ova, 11. prvenstvena runda Prve hrvatske lige za seniore. Nakon što su u petak uvjerljivi bili Primorje EB u Makarskoj protiv Galeba MR, te Jug AO protiv KPK, istina u Gružu, ali službeno kao gost, subota je donijela istu ‘priču’.

Na zagrebačkim Sveticama je Jadran iskazao očito svu moć, snagu, silinu u prve dvije četvrtine. Nije dopustio domaćim medveščakovcima skoro da dođu do daha. U prvoj četvrtini 5:0, u drugoj 6:0 za Splićane. Čak se ni tu nisu zaustavili, već su u prve dvije minute postigli još dva gola za vodstvo 13:0. Medveščak je svoj prvijenac postigao u 20. minuti susreta (Nikola Miljak, 1:13). Kod Jadrana je prvi strijelac bio kapetan Anđelo Šetka s 4 gola. Jedan manje su postigli Radan, Butić, Marinić-Kragić, Delić. Pucački trening Splićana.

Na Poljudu nije baš bilo toliko dramatične razlike, ali nije baš bilo ni odveć nepredvidljivo i neizvjesno. Ovdje je gost iz Šibenika 5:1 nakon prve dionice, pa je u drugoj povisio na 7:2, u trećoj već bilježimo i 10:3 za Solaris. Sva tri boda s lakoćom su ‘dignuta’ iz Splita i otplovila u Krešimirov grad. Ivan Malenica i Antun Goreta su s po 3 pogotka bili prvi strijelci i Solarisa, ali i cijele utakmice.