Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga / 26. ožujka 2023.

PRVA B LIGA – Sažetak 8. kola

Makarski Galeb je zasad barem nepobjediv u Prvoj B ligi. U derbiju 8. kola, u ‘sudaru’ dva vodeća sastava, protiv inače vrlo jake Opatije LRH, Galeb MR nije dopustio domaćinu razmahivanje.

Samo tri postignuta pogotka Opatijaca možda su donekle i rezultat umora budući da su dan ranije još igrali na Final Foru Alpe lige u Ljubljani. Makarani nisu niti jednog trenutka ispuštali vodstvo iz ruku, od početnih 2:0 pa do samog kraja. Opatijska je momčad uspjela tek jednom nakratko izjednačiti sredinom druge četvrtine (2:2), ali i ništa više od toga.

Neizvjesno u Utrinama

Najveća je neizvjesnost vladala u srazu Zagreba i POŠK-a 1937. Utakmica za koju smo u najavi naveli da su u biti dva izjednačena sastava koje istina dijele 3 boda, ali to je zapravo malo. Ispostavilo se da smo bili u pravu, u procjeni izjednačenosti. Zagrebaši i poškovci su odigrali egal – 11:11. Domaćin bitno bolji u otvaranju, gosti su sve uspeli nadoknaditi u drugoj polovici, pa je onda i podjela bodova možda i najkorektniji odnosno najpošteniji rezultat.

Uvjerljiva slavlja

U preostale tri utakmice, iz rezultata se da razabrati kakva je bila igra. Doduše, nije da nismo i takvo što najavili. Naravno da se posljednji na tablici, rovinjski Delfin nije mogao oduprijeti Dubrovčanima iz Bellevuea koji su pobijedili 20:11, iako su došli sa samo 9 igrača. Možda su mogli i s manje, budući da je samo Bruno Bobić postigao 7 golova, a Leo Bogdanović 5.

Gusar iz Mlina je ‘pokorio’ Crikvenicu, 15:11 i zanimljivo, momčad s juga isto tako s malo igrača, tek 8. Dovoljno kada je Jure Jarak postigao 6 golova.

Konačno, u Rijeci je Jadran iz Kostrene dočekao i s 9 razlike ispratio goste iz Siska, momčad Siscije, 19:10. Ovdje su golovima prednjačili Mario Gudić 6 i Luka Šunjić 5 pogodaka.