Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga / 18. March 2023.

PRVA B LIGA – Sažetak 7. kola

Načelno smo bili u pravu kod najava susreta Prve B lige. S iznimkom utakmice u Sisku za koje se nismo usudili baš predviđati. Svi ostali parovi protekli su u poprilično uvjerljivim pobjedama favorita. Jednostavno, takvi su bili parovi proteklog, 7. kola

Lagan posao Zagreba i Bellevuea

Dva posljednja sastava na tablici nakon 6. kola, ostaju čvrsto prikovani za dno i nakon 7. kola. Riječ je o rovinjskom Delfinu i Crikvenici. Rovinjani su izgubili doma od Zagreba s 10 golova razlike (5:15), s tim da prve dvije četvrtine nisu uopće ni gola postigli. Prvi je pogodak Delfin postigao na isteku 18. minute (Erik Pecirep za 1:5). Luka Brčić iz Zagreba je s 4 gola bio prvi strijelac susreta.

Bellevue je u Gružu još uvjerljivije svladao Crikvenicu, (19:4). Ovdje slična priča. Gosti nisu dali gol u prvoj i zadnjoj četvrtini, ali su zato primili u prvoj 5, a u zadnjoj 6 golova. Nije Crikvenica ni doputovala u punom sastavu. Bruno Bobić (Bellevue) je postigao najviše, 4 gola.

Opatija pokazala snagu

Nisu svi domaćini ove subote u Gružu slavili. Recimo, Gusar iz Mlina je kapitulirao pred Opatijom LRH koja igra jednostavno sjajno ove sezone i drži ‘korak’ za vodećim Makaranima. Opatijci su slavili u Dubrovniku, (15:11), a koliko je kompaktnosti u njihovim redovima svjedoči podatak koji je zaista vrlo rijedak u vaterpolu. Opatija LRH je imala naime čak petoricu igrača koji su postigli po 3 gola – Bruno Smokvina, Marko Blažić. Marko Kaluđerović, Lucijan Dujmić i Ian Petrić.

Više je golova dao, ali za poražene, Patrik Kolak. Četiri gola.

Galeb visoko leti

Makarski Galeb MR očekivano je svladao kostrenski Jadran s čak 10 golova prednosti, (19:9). Sve četiri četvrtine uvjerljivo na strani domaćina i mnoštvo raspoloženih strijelaca – Luka Kaleb 4, Mihovil Marinović 4, Anteo Divković 3, Šime Žilić 3… Galeb visoko leti ove sezone u Prvoj B ligi, jedini sa svih 7 pobjeda.

Slavlje poškovaca u Sisku

Splitski POŠK 1937, prošlogodišnji pobjednik ovog natjecanja, protutnjao je Siskom. Nije pobjeda kao pobjeda Splićana iznenađenje, možda tek njezina visina, (19:8 za Splićane). Poškovce je malo teže pratiti, ‘snimiti’ ove godine. Skloni su oscilacijama, ali ako je Sisak navještenje uzleta k samom vrhu, obrani naslova… onda se konkurencija može malo zamisliti. Luka Buljan je postigao 6, a Karlo Dragošević 5 golova. Već samo ova dvojica igrača gostiju su zajedno dali tri gola više od cijelog suparničkog sastava.