Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 5. February 2023.

PRVA B LIGA – Sažetak 1. kola

Subotnjim susretima, ali i s dvije nedjeljne utakmice, počela je nova sezona nadmetanja u Prvoj B ligi, ove godine s 10 klubova.

Najuzbudljivije je zapravo bilo u kronološki prvoj utakmici, onu koju smo nešto malo pobliže i najavili, dubrovački ogled ‘susjeda’, Bellevuea i Gusara iz Mlina. Završilo je 15:14 za Bellevue u utakmici punoj obrata. Od prve četvrtine koju su dobili Gusarovi igrači 4:2, pa do uzvrata Bellevuea u drugoj dionici, za njih tada 6:2. Sveukupno uzevši, Bellevue je ipak znatno dulje i više vodio, uostalom posljednje izjednačenje bilježimo iz druge polovice druge četvrtine (6:6). S po 4 pogotka najprecizniji su bili kod pobjednika Bruno Vranješ, a kod Gusara Vlaho Pavlić.

U ostalim susretima nije bilo baš tolike izjednačenosti. Posebno ne u pulskom ogledu rovinjskog Delfina i Galeba MR u kojem su Makarani slavili vrlo uvjerljivo (21:5). Luka Kaleb je postigao čak 7 pogodaka!

Branitelj naslova, splitski POŠK 1937 je na Kantridi pobijedio Opatiju LRH sa 7 golova prednosti odnosno razlike, a Nikola Prezzi je dao 4 pogotka.

Kostrenski Jadran je bio bolji od Zagreba u Rijeci, (14:11) s tim da su prevagu ostvarili u trećoj četvrtini koju su dobili 6:3. Mario Gudić s 5 golova, ali i Lorenzo Maršanić s pogotkom manje, vodili su Kostrenjane do prva tri boda u sezoni. Za Zagreb je 4 gola dao Nino Balentović.

Kronološki je posljednje odigrana utakmica, u nedjelju poslijepodne, bila ona u Rijeci između Crikvenice i gostiju iz Siska. Siscia je bila uvjerljiva, pobijedila sa 6 golova razlike (8:14), a junak susreta i najbolji strijelac cijelog kola je Toni Šimić. On je naime postigao golova koliko cijela suparnička momčad, točno 8!