hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga / 14. svibnja 2022.

PRVA B LIGA – Opatijci se othrvali ‘gusarima’

Momčadi iz Mlina, sastavu Gusara ipak ne odgovara riječki bazen na Kantridi. U najavi 10. kola to smo bili postavili, uvjetno rečeno kao pitanje – “odgovara li Gusaru plivalište na Kantridi”. Aludirali smo na podatak da je uoči 10. kola Gusar nanizao 4 uzastopne pobjede, a da su posljednji put poraženi u Rijeci. No, ne od momčadi iz baš naše najveće luke, već vrlo blizu. Od Jadrana iz Kostrene.

Ove se subote dogodilo praktički isto. U Rijeci je domaćin slavio nad Gusarom, a taj domaćin nije baš iz grada Rijeke već iz neposrednog susjedstva. Opatija LRH slavila je 17:15. Utakmicu izdvajamo iz zbog još jednog, očitog razloga. To je bila jedina koliko-toliko neizvjesna utakmica. Sve ostale su riješene nerijetko i s dvoznamenkastom razlikom.

Doduše, u pogledu riječke utakmice Opatijaca valja ipak napomenuti da je Gusar došao sa samo 9 igrača, a uz to su nakon treće osobne Perića ostali i dodatno s još jednim igračem manje u rotaciji. Maksimum su pružili igrači Cavtata na dvojnoj registraciji i za Jug Adriatic osiguranje, a koji su ovog tjedna čak i igrali Ligu prvaka u Hannoveru. Vlaho Pavlić je postigao 6 pogodaka, dok juniorski reprezentativac Toni Mozara 4. Toliko je postigao i Jure Jarak, ali ipak… Bilo je doslovno premalo ‘gusara’ da bi njihov zamišljeni ‘prepad’ na Opatiju uspio.

Do početka druge četvrtine, dok je još bilo i više snage u gostiju, Gusar se držao solidno i vodio primjerice 6:3. No, uslijedila je potom velika serija domaćina (ukupno 7:3 u ovoj dionici samo), koja je ‘odnijela’ prednost na stranu Opatijaca (10:8). Dva do tri gola prednosti Opatijci su održali i do kraja utakmice, za zasluženu novu pobjedu. Najviše golova za pobjednika postigao je Gabrijel Burburan, šest.

Ono što smo možda očekivali malo ipak neizvjesnije je utakmica u Sisku. Ne iznenađuje pobjeda domaćina nad kostrenskim Jadranom, ali visok rezultat donekle (17:6). Međutim, iznenađenje je lakše pojasniti ako se navede da je i Jadran poput Gusara došao na utakmicu sa samo 9 igrača.

Rovinjani iz Delfina su bili na ‘streljani’ u Gružu kod Bellevuea (30:9) što smo i najavili. Nažalost, i ovdje je gost bio u krnjem izdanju u brojčanom pogledu, sa samo 10 igrača.

Potpuno ista slika i u Splitu, od broja gostujućih igrača, pa do uvjerljivog trijumfa vodećeg POŠK-a 1937. koji je slavio s 18 golova prednosti (26:8).

Puljani su zato došli u punom broju u zagrebačke Utrine, iako im to nije pomoglo. Zagreb je napunio mrežu ‘fenjeraša’ (27:6), a najbolji strijelac bio je Jerko Anzulović sa 7 golova.

U Makarskoj je Galeb MR u svakoj četvrtini gradio 2-3 gola viška, pa je onda konačnih +9 (19:10) protiv Crikvenice, logična posljedica. Anteo Divković i Šime Zilić s po 6 golova bili su prvi strijelci utakmice.  

FOTO: Manuel Angelini