Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga, Prvenstvo Hrvatske / 14. May 2022.

PRVA B LIGA – Lagan raspored za vodeće

Danas je na rasporedu svojevrsno jubilarno, 10. kolo, a u njem je jako malo vjerojatno da će biti neizvjesnosti u najmanje tri utakmice.

Primjerice u Dubrovniku gdje drugoplasirani Bellevue dočekuje pretposljednji Delfin. Momčad koja ‘puše za vratom’ vodećem POŠK-u 1937, s Rovinjanima će imati po svemu sudeći vrlo lagan posao. Potpuno isto vrijedi i za ogled u Utrinama gdje domaći Zagreb dočekuje posljednjeplasiranu Pulu. Uvijek valja uvažiti pretpostavku nepredvidljivosti sporta, ali i u ovom je paru pobjeda domaćina gotovo pa zajamčena.

Vodeći POŠK 1937 doma dočekuje Osijek. Solidan sastav, ali ne i više od toga u kontekstu sučeljavanja sa splitskim sastavom koji se i dalje jedini u Prvoj B ligi može pohvaliti kako nije spoznao gorčinu poraza. Teško je baš očekivati da bi ih s tim mogli upoznati Osječani koji imaju gotovo pa upola manje bodova. Čak i manje od toga.

Ono gdje vidimo relativnu izjednačenost, te gdje nije tako lako predvidjeti boljeg u paru, su susreti u Sisku i Rijeci. Momčad Siscije će u svojem bazenu dočekati Jadran iz Kostrene. Gostima bi ipak dali laganu prednost jer su sastav koji je odmah iza vodeće ‘velike četvorke’, te nedvojbeni pripada gornjem domu. Siscia se pak s pobjedom nije ‘sastala’ još od 3. kola kada su pobijedili rovinjski Delfin.

U Rijeci će Opatija LRH ugostiti Gusar iz Mlina. Opatijci su se u prošlom kolu spasili poraza pogodivši za izjednačenje i jedan bod samo 2 sekunde prije kraja. No, sada su na puno većem odnosno jačem iskušenju, neovisno tomu što je Opatija LRH doma puno opasnija. Samo, što tek onda reći za ‘gusare s juga’, momčad iz Mlina koji pripadaju samom vrhu odnosno krugu četiri najbolja sastava? Gusar je u nizu od četiri pobjede, a posljednji poraz su ubilježili upravo u… Rijeci! Istina, protiv kostrenskog Jadrana, a je li im ne odgovara bazen na Kantridi spoznat ćemo danas.

Konačno, u paru Galeb MR – Crikvenica prednost dajemo domaćinu. Crikveničani su u 9 utakmica prikupili čak 7 poraza, jednako kao Delfin i Pula, te se radi o još jednoj momčadi iz ‘donjeg doma’.

FOTO: Manuel Angelini