hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga, Seniori / 18. travnja 2021.

PRVA B LIGA Bellevue potvrdio naslov pobjednika

Sve je bilo odlučeno već i ranije, odnosno u subotu s trenutkom plasmana Bellevuea u finale zadarskog turnira. No, Dubrovčani su svoj ovosezonski primat u ovom natjecanju potvrdili i pobjedom u finalu zadarskog turnira nad momčadi Siscije iz Siska. Bellevue je pobjednik oba turnira Prve B lige, prije mjesec dana u Splitu, te sada u Zadru, tako da je suvišna svaka rasprava koja je momčad najbolja u ovom rangu natjecanja.

U finalu je Bellevue vodio cijelim tijekom susreta, iako valja pripomenuti da je Siscia pritiskala i ‘dahtala’ za vratom suparniku. Uostalom, dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine je bilo neodlučeno (5:5), a u zadnjoj četvrtini je Siscia u dva trenutka došla na samo gol odstojanja ili zaostatka (7:6 i 8:7). Ovo potonje je bilo samo dvije i pol minute prije kraja utakmice. No, s dva pogotka u manje od minute, Bellevue je osigurao završno slavlje i u ovoj utakmici.

Momčad Siscije je osvojila drugo mjesto kako na zadarskom turniru, tako i ukupno gledano. Naime, na prvom turniru u Splitu, drugo je mjesto osvojio Osijek i za to zaradio 7 bodova, dok je Siscia tada bila treća sa 6 bodova. U Zadru su se uloge promijenile. Sisački klub je došao do drugog mjesta i 7 bodova, dok su Osječani pobjedom nad Gusarom sebi priskrbili 6 bodova. Budući da se za konačan poredak Prve B lige sezone 2020./21. zbrajaju bodovi s oba turnira, između Siscije i Osijeka je odlučivao međusobni omjer u kojem je Siscia bila bolja. Podsjetimo, u 3. kolu zadarskog turnira, skupine B, Siscia je svladala Osijek 17:13.

Pozicija Klub

U preostalim nedjeljnim utakmicama, pobjednika sraza za treće mjesto između Osijeka i Gusara iz Mlina odlučivali su peterci. Gusar je međutim najvećim dijelom susreta vodio. Poveli su 4:0 početkom druge četvrtine. Sredinom treće je Osijek preokrenuo u svoju korist (6:5 za slavonski sastav), da bi Gusar samo četiri minute prije kraja utakmice imao tri gola prednosti (11:8). No, momci iz Mlina ne samo da su prokockali ovakvo, relativno visoko vodstvo, već su minutu i pol prije kraja ušli u minus. Osijek je iznova preokrenuo i poveo (12:11), da bi s igračem više Ivan Jurić poravnao za Gusar na 12:12 i ‘odveo’ utakmicu u peterce. Tu su se umješnijim pokazali Osječani.

Za 5. je mjesto Jadran iz Kostrene svladao Zagreb, ali kako su Kostrenjani nastupali izvan konkurencije, Zagreb je osvojio peto mjesto. Za 7. je mjesto (u biti šesto poradi Jadran Kostrene izvan konkurencije), ‘obračunala’ su se dva istarska kluba u kojem je dvostruko bolja bila Pula u odnosu na rovinjski Delfin.

U konačnici, kumulativnim bodovnim učinkom ili zbrojem bodova s turnira u Splitu odnosno Zadru, pobjednik Prve B lige za ovu sezonu je dubrovački Bellevue ispred drugoplasirane Siscije i na trećem mjestu momčadi Osijeka, dok je četvrti Gusar iz Mlina.

1.mjesto Bellevue

2.mjesto Siscia

3.mjesto Osijek