Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 5. lipnja 2024.

Promovirana knjiga o Karlu Stipaniću

Svečano je bilo u srijedu predvečer u velebnom ambijentu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Ondje je naime predstavljena knjiga autora Josipa Marasa jednostavnog naslov – Karlo Stipanić.

Ime i prezime je dostatno. Knjiga o jednom od najvećih hrvatskih vaterpolskih vratara, ali i jednom koji je obilježio cijelu jednu epohu svjetskog vaterpola. Bio je olimpijski pobjednik iz Meksika 1968. osvajač olimpijskog srebra u Tokiju 1964., dok je braneći vrata zagrebačke Mladosti s tim klubom osvojio 4 naslova prvaka Europe (1968., 1969. 1970. i 1972.), ali i jedan Kup pobjednika kupova Europe (1975.).
Na 250 stranica knjige, kroz lik i djelo, sportska ostvarenja Karla Stipanića, ispisan je i jedan djelić zagrebačke i hrvatsko vaterpolske povijesti.

Na promociji su se prigodnim slovom, mnoštvu uzvanika obratili i neki od najviših vaterpolskih i sportskih dužnosnika – Perica Bukić, izvršni dopredsjednik HVS-a; Josip Pavić, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta; Tomislav Paškvalin, povjerenik za sport predsjednika Republike Hrvatske; potom Stipanićevi suigrači Ozren Bonačić i Krešimir Kruz; kao i Dubravko Šimenc, još jedna legenda Mladosti i hrvatskog vaterpola.