hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 28. listopada 2020.

Promocija vaterpola u Zagrebu

U današnje je doba, možda i više no ikada, od iznimne važnosti privući djecu sportu, zainteresirati ih za treninge, vježbanje, radost odrastanja uz sport ili konkretno u našem slučaju uz nama najdraži… vaterpolo.

S tim u svezi, u utorak, 27. studenoga na zagrebačkom bazenu uz Savu održana je iznimno zanimljiva i uspjela promocija vaterpola. U organizaciji Hrvatskog vaterpolskog saveza na tribinama spomenutog plivališta i kasnije u trofejnoj dvorani, uz podrazumijevajuće poduzimanje svih epidemioloških mjera, vaterpolo smo približili zagrebačkoj djeci, mlađim uzrastima klubova u metropoli. Naime, prikazan je kratki video-isječak dokumentarnog filma redatelja Dejana Ačimovića o najtrofejnijem hrvatskom i svjetskom treneru Ratku Rudiću. Uz filmski prikaz, riječ redatelja, a ponajviše pokoje slovo i samog Ratka Rudića, naša sportska mladost i budućnost mogla je samo dobiti dodatni poriv za bavljenje vaterpolom.

– Malo sam pokušao približiti djeci vaterpolo, pojasniti što je važno, na što valja obratiti pozornost pri treniranju i igranju vaterpola – kratko će po pitanju ove sjajne promocije našeg sporta Ratko Rudić.

photo by ; Petar Strmečki