hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske / 21. listopada 2020.

Promjena termina kvalifikacija Kupa u Zagrebu

Kvalifikacijski turnir Hrvatskog kupa za seniore, skupina A u Zagrebu koja se prvotno trebala igrati od 6. do 8. XI. odigrat će se nešto ranije odnosno novi termini su

                                              – 4. DO 6. STUDENOGA 2020.

Obrazloženje za promjenu termina odigravanja kvalifikacijskog turnira A skupine je činjenica da vaterpolisti Mladosti iz Zagreba i Jadrana iz Splita, koji će igrati na spomenutom turniru kvalifikacija Hrvatskog kupa, u ponedjeljak, 9. studenoga 2020. moraju obaviti testiranje na koronavirus, budući da od srijede, 11. studenoga nastupaju na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka u talijanskom gradu Siracusi, na Siciliji.

Temeljem preporuke Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, dva dana prije testiranja (to su subota i nedjelja), nitko od igrača, trenera i službenih osoba ne bi smio biti u međusobnom kontaktu jer u suprotnom, ukoliko bi netko bio pozitivan na test na koronavirus, tada bi cijela momčad trebala poći u samoizolaciju. Ukoliko dva dana prije testiranja nitko nije u međusobnom kontaktu, te ukoliko bi netko na testiranju bio pozitivan, tada u izolaciju ide samo na test pozitivna osoba i eventualno one osobe s kojima je zaraženi dva dana ranije bio u kontaktu.

Termin kvalifikacijske B skupine Hrvatskog kupa u Dubrovniku ostaje nepromijenjen, dakle u Gružu će se igrati kako je i ranije predviđeno, od 6. do 8. studenoga 2020.

Riječ je o odluci koju je donio Milivoj Bebić, povjerenik za natjecanje Hrvatskog vaterpolskog saveza.