hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 19. svibnja 2021.

Primorje EB nadomak Premier lige

Riječko Primorje EB je u srijedu navečer na zagrebačkim Sveticama napravilo divovski korak prema Premier ligi sljedeće sezone, odnosno nadmetanju u gornjem rangu regionalne lige od jeseni.

To baš naime znači borba ove sezone za 5. mjesto u Hrvatskoj. Riječani su pobjedom u Zagrebu praktički osvojili navedeno mjesto, koje im kvalitetom u odnosu na Medvjede sigurno i pripada. No, Medveščak kao najugodnije iznenađenje cijele sezone u hrvatskom vaterpolu nije razočarao. Dapače, pružili su vrlo dobru igru i dostojan otpor ipak kvalitetnijem suparniku. Prvu su četvrtinu domaćini otvorili izvrsno (2:0 i 5:2 čak), da bi pred kraj te dionice Riječani ipak stigli na gol zaostatka. Nadmoć su gosti ipak dokazali u preostalom dijelu susreta, počev od druge četvrtine u kojoj su uostalom i preokrenuli rezultat u svoju korist povevši 7:5.

Medvjedi se međutim nisu predavali, te su tijekom druge četvrtine ‘hvatali korak’ primorjaša (7:8 i 8:9), da bi se u zadnje tri minute ove četvrtine i početkom zadnje dionice, Hinićevi štićenici ‘odmaknuli’ na pristojniju za njih rezultatsku udaljenost (14:8 za Riječane sredinom zadnje četvrtine). U biti, u zadnjih su osam minuta Riječani potpuno ‘slomili’ Zagrepčane, te zasluženo odlaze u svoj grad zakoračivši već lagano na stepenicu broj 5 Prvenstva Hrvatske.

Uzvratna se utakmica igra predstojeće subote, 22. svibnja u Rijeci.