hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Vijesti / 29. studenoga 2020.

Primorje EB izborilo završnicu Kupa, Solarisu nedostajala 2 gola

Riječko Primorje EB je izborilo završni turnir Hrvatskog vaterpolskog kupa, dok je Solaris ostao za 2 gola ‘kratak. Posljednji dan dubrovačkog kvalifikacijskog turnira Kupa donio je dvije vrlo zanimljive posljednje utakmice, s gledišta gol-razlike.

Riječani su očekivano izgubili od Dubrovčana s 9 pogodaka, pa je Solaris u posljednjoj utakmici turnira protiv KPK znao kako im treba iznimno visoka pobjeda od najmanje 22 gola razlike. Na taj bi način, boljom gol-razlikom (bodovno bi bili izjednačeni s momčadi iz Rijeke), ‘preskočili’ Primorje EB i dospjeli do drugog mjesta. Slijedila je prava ‘jurnjava’ za golovima u kojima je Solaris uistinu dao sve od sebe. Mladi Roko Pelicarić je sam postigao rekordnih čak 10 golova (3 iz peterca). Šibenčani nisu tri četvrtine primili niti jedan gol, na koncu samo jedan, a postigli su 21. No ipak, sve je to na koncu bilo nedovoljno. Gol-razlika Primorja EB je +38, a ona Šibenčana +36.

Vrlo je izvjesno kako je zapravo za neuspjeh Šibenčana bilo ključno 3. kolo u kojem je Solaris pobijedio makarski Galeb MR ‘samo’ 10:6, dok je primjerice istog tog suparnika Primorje EB u 1. kolu svladalo čak 25:4!  

U zagrebačkoj je A skupini sve bilo riješeno još u subotu navečer pobjedom Mladosti nad Jadranom. Nedjelja je donijela tek svojevrsno odrađivanje forme u kojoj je Mladost s podosta juniora (bez Marcelića, Radua, Bukića, Harkova, Bušlje, Miloša) svladala splitski POŠK, dok je Mornar BS bio dosta bolji od Medveščaka.

Konačnim poretcima kvalifikacijskih turnira u Zagrebu i Dubrovniku, poznati su i parovi polufinala na završnom turniru Hrvatskog kupa. U poluzavršnici će se sastati: Mladost – Primorje EB i Jug Adriatic osiguranje – Jadran. Završni turnir Hrvatskog kupa za seniore odigrat će se 23. i 24. siječnja 2021.