Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 27. svibnja 2024.

Primorje EB i Mladost završavaju sezonu

Prijenos SPTV 18:00


Kakav će ovo utorak biti uz obale mora. Dva sjajna susreta, obećavajuće neizvjesna, za zlato i za broncu. I sve će zajedno stati u malo više od dva sata.
Tko će biti prvak – ne znamo. Tko će biti trećeplasirani – jednak odgovor, nepoznanica. No, jedno je sigurno i to znamo. Primorje EB i Mladost sigurno u Rijeci u utorak navečer završavaju sezonu 2023./24.

Za treće se mjesto igraju tri utakmice maksimalno odnosno do druge pobjede. Budući da je nakon dvije omjer 1-1, ne trebamo dalje pojašnjavati. Prvu je utakmicu u Rijeci dobila Mladost (16:14), drugu u Zagrebu Primorje EB (14:11). Osim što su dosad slavili gosti, ono što dodatno spaja ove dvije momčadi je i velik broj golova. Iako, niti to nije sve. Obje momčadi igraju vrlo sličan, brz vaterpolo, s puno plivanja.

Riječani odišu samopouzdanjem. Javno su ga iskazali još dan-dva prije utakmice u Zagrebu kada su bez okolišanja najavljivali kako „idu vratiti seriju u Rijeku i u svom bazenu krenuti po pobjedu”. Pojasnio je taj stav kapetan Riječana, Tin Brubnjak.
– To je tako zato jer smo onu prvu utakmicu protiv Mladosti odigrali u specifičnom trenutku, s mislima na Final Four Eurokupa. Zato nas je Mladost tada, ne bi rekao iznenadila, ali zasluženo pobijedila. Naša je obrana tada bila baš loša. U Zagrebu je već bilo drukčije. Mislim, isto su ‘prolazili’ neki golovi koji nisu trebali, padovi koncentracije. Obje momčadi su dosta slične, ‘hvatamo’ jedni druge na te padove u igri, ali mi smo sada u Zagrebu na kraju ‘stisnuli’ u drugom dijelu, a ‘prelomili’ u zadnjoj četvrtini.

Centar Žabaca, Branimir Herceg odlučno veli sljedeće…
– Bit će napeto do zadnje minute i mislim da nitko neće nikoga ‘pregaziti’.
U Zagrebu smo primili previše golova. Istina, primili smo 14 i u Rijeci kada smo pobijedili, ali kada toliko primite, za pobjedu jasno valja dati više, a to se ne događa često. Teško je dobiti utakmicu kada se toliko primi. U Rijeci definitivno moramo popraviti obranu. Tamo smo inače dosad dobro igrali, pa se nadam da ćemo tako i nastaviti.

Utakmicu Primorje EB – Mladost pogledajte u utorak od 18.00 sati uz prijenos na SPTV. Zapravo, u utorak si rezervirajte mjesto ispred TV ekrana od 18.00 pa do iza 20.00 sati. Nećete požaliti.

credit: Tomislav Franić